«H δικαιοσύνη παρέχει παροιμιώδη ασυλία στον Μπέο»

Τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή υπόθεση λιπομαρτυρίας των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας

Προστασία, ανοχή και ευνοιοκρατία υπέρ του Αχ. Μπέου και όσους των εκπροσωπούν, καταλόγισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρόεδρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, νωρίς σήμερα το απόγευμα, σε μια συνεδρίαση που στιγματίστηκε από φραστικά επεισόδια. Οι δίκες για διατάραξη οικιακής ειρήνης τις 5 Ιουνίου 2020, για υπεράσπιση αυτοοργανωμένων χώρων στις Σταγιάτες των Βαγγέλη Γαλανόπουλου, Μαρίας Τεχνοπούλου και Αριστείδη Φραγκουδάκη και για για παράνομη βία από κοινού, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, των Αριστείδη Φραγκουδάκη και Θωμά Κλημόπουλου, που είχαν εναντιωθεί στην ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού από την δημοτική αρχή, αναβλήθηκαν τελικά για τις 13 Ιουνίου 2023.

Αφορμή για τα επεισόδια ήταν η εκδίκαση άλλων υποθέσεων όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κατηγορούνταν για λιπομαρτυρία από προηγούμενη δίκη, από την οποία απουσίαζε ο αντιδήμαρχος Μιχ. Καπουρνιώτης όπου στην περίπτωση των Σταγιατών ήταν και μοναδικός μηνυτής κατά τεσσάρων πολιτών, παρουσιάζοντας χαρτί ασθένειας με διαγνωσμένη πνευμονία από γενική γιατρό.

Σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση, έπρεπε να παραμείνει κλινήρης από την Πρωτομαγιά μέχρι 5 Μαΐου. Δικηγόρος των πολιτών που έχουν δεχτεί τις μηνύσεις η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την πρόεδρο της έδρας λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει δεκτά αμφίβολης γνησιότητας έγγραφα από έναν άνθρωπο που το προφίλ του στο FB είναι γεμάτο από φωτογραφίες στις οποίες συμμετείχε στην γιορτή του Δήμου Βόλου την Πρωτομαγιά και διασκέδαζε, ενώ υποτίθεται είχε πνευμονία.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου κατά της δημοτικής αρχής, κινήθηκε εναντίον της ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς και η πρόεδρος τον απέβαλε από το δικαστήριο.

“Τους τραμπουκισμούς σας αλλού, γιατί σε μένα δεν περνάνε” είπε απευθυνόμενη στον Γ. Μουλά και στους δημοτικούς συμβούλους η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Γ. Μουλάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου ήταν σήμερα όλοι στο δικαστήριο καθώς σε προηγούμενη απουσία τους από την ίδια δίκη, απουσίαζαν στο σύνολό τους παρότι ήταν οι μηνυτές γι’ αυτό και είχαν καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση για λιπομαρτυρία.

Η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το Δικαστήριο να γίνει βίαιη προσαγωγή του αντιδημάρχου, το αίτημα απορρίφθηκε και η συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως η δικαιοσύνη παρέχει στον Βόλο παροιμιώδη ασυλία στον Α. Μπέο και στα πρόσωπα που επηρεάζει και χαρακτήρισε την στάση της έδρας “όνειδος”.

Όπως είπε, η πρόεδρος με την στάση της θα πρέπει να εξετασθεί πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο. Οι λεκτικές συγκρούσεις της κ. Κωνσταντοπούλου με τον δικηγόρο των μελών της δημοτικής αρχής κ. Σινέλη ήταν αλλεπάλληλες και σε κάθε αποστροφή του λόγου της δεχόταν επιθέσεις από το ακροατήριο που αποτελούνταν από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας. Τους αποκάλεσε τραμπούκους και απευθυνόμενη στην πρόεδρο της έδρας την “συνεχάρη” που δεν μπορούσε να τηρήσει καμία διαδικασία, ενώ άφησε καθαρές αιχμές για διαπλοκή με την δημοτική αρχή.

“Οι άνθρωποι που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή βάλλονται πολλαπλώς από μηχανισμούς διαπλοκής , διαφθοράς και δικαστικής εύνοιας σε εκείνους που βιάζουν την δημοκρατία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας αυτό που συμβαίνει στον Βόλο και είναι ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου της δικαιοσύνης για όσα συμβαίνουν στα δικαστήρια του Βόλου”, ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.