«Άτιτλο»

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Μορφές εξουσίας οι οποίες γίνονται ολοένα περισσότερο και περίτεχνα αδιόρατες και άψυχα γραφειοκρατικές δημιουργώντας στον πολίτη καφκικά συναισθήματα άγχους ανασφάλειας και προβληματισμού για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Περιορίζονται οι δυνατότητες αυτόνομης σκέψεως, εκφράσεως και επικοινωνίας και ότι απομένει δεσμεύεται ουσιαστικά στην σκιά των ελεγχόμενων μέσων μαζικής χειραγώγησης, παραγωγής προπαγανδιστικής συμμόρφωσης και μεταβαλλόμενης δυναμικής υπέρ της μονοπωλιακής προσδοκίας.

Ποια μορφή όμως πολιτικής θα ήταν η ιδανική;

Ποια μορφή πολιτικής θα ήταν τέτοια, η οποία θα κάλυπτε τις ανάγκες της κοινωνίας, θα σεβόταν τα ατομικά δικαιώματα και θα δημιουργούσε κοινές προσδοκίες και ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών και ανάπτυξης;

Ποιο θα ήταν εκείνο το πολιτικό περιβάλλον, που ο πολίτης θα σεβόταν τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κράτος από συνειδητή επιλογή και όχι από καταναγκασμό;

Αναμφίβολα σε όλα τα σημερινά μοντέλα διακυβέρνησης, ανάμεσα στο Κράτος και στον Πολίτη, ορθώνεται τείχος καχυποψίας και επιφύλαξης και αντί να υφίστανται αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης, για μια κοινή δυναμική συνείδηση γεννώνται πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά δογματικές συμπεριφορές και φανατισμένες συνειδήσεις.

Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ ιδανικό μοντέλο ιδανικής διακυβέρνησης μιας Πολιτείας, εάν δεν σταματήσουν να υπάρχουν κοινωνικές διαφορές και κοινωνίες βασισμένες στην ταξική ανισότητα.
Δυστυχώς όλα αυτά τα επιφανειακά πολιτικά μοντέλα διακυβέρνησης, παραμένουν τα ίδια, ανέκαθεν ως σήμερα γιατί ως βασικό εργαλείο δημιουργίας, διάρκειας αλλά και συνέχειας είναι ο πλούτος, ο οποίος εξασφαλίζει δύναμη και εξουσία.

Δηλαδή εκμεταλλευόμενες κοινωνικές τάξεις οι οποίες παράγουν πλούτο και υποτάσσονται στην κυριαρχία της εκμεταλλεύτριας τάξης.

Μία κατάσταση δηλαδή κοινωνικής δουλείας, επενδεδυμένη με τον μανδύα της τάχα μου Δημοκρατίας του Συντάγματος της Λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ίσα δικαιώματα.

«Πάμε μπροστά και όλοι μαζί μπορούμε».

Φεουδαρχία και Δουλοπαροικία, Συγκλητικοί και Προλετάριοι Τύραννοι και Σκλάβοι.

Όλα τα άλλα είναι απλά κουραφέξαλα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.