Οικογένεια συμπολιτών ζητά την βοήθεια μας

Πολλές φορές, σε ανάλογες περιπτώσεις, μας έχει ζητηθεί από πολλές οικογένειες να μεσολαβήσουμε έτσι ώστε να μαθευτεί η ιστορία τους σε όλους εσάς, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας στόχος. Είτε να γίνουν κάποιες εξετάσεις, είτε για να νοσηλευτεί κάποιος σε νοσοκομείο, είτε για οικονομική ενίσχυση, είτε γιατί κάποιος δεν είχε ούτε ένα ευρώ για να πάρει ένα γάλα για το παιδί του που πεινούσε.

Αγανακτισμένοι συμπολίτες, που χτυπάνε πόρτες και δεν βρίσκουν ανταπόκριση, απογοητευμένοι από την στάση της πολιτείας απέναντι τους, βρίσκουν σε εμάς κάτι σαν αποκούμπι, κάποιον που τουλάχιστον θα τους ακούσει, θα τους κοιτάξει στα μάτια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να του προσφέρει κάποια βοήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά, για κάτι που είμαι περήφανη είναι για τον κόσμο που έχει περάσει από τα γραφεία μας και που κανένας δεν έφυγε ποτέ παραπονεμένος. Και αυτό, όχι γιατί εμείς κάνουμε θαύματα, αλλά γιατί με την δική σας, πολύτιμη βοήθεια, όλων εσάς, των χιλιάδων αναγνωστών μας, άνθρωποι βρίσκουν ξανά το χαμόγελο τους, βρίσκουν λύση στο πρόβλημα τους, παίρνουν θάρρος για να συνεχίσουν στη ζωή.

Και τώρα θέλω ξανά την βοήθεια σας. Ξέρω, ότι ο καθένας από εσάς κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, τον διπλανό, τον γείτονα. Πολλές φορές έχω δει γιαγιάδες με σακούλες να τις προσφέρουν σε κάποια φτωχή οικογένεια. Και πόσες άλλες περιπτώσεις. Είναι πολλές. Το γνωρίζουμε. Η οικονομική ανέχεια έχει χτυπήσει τα περισσότερα νοικοκυριά.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπως αυτή που θα εξιστορήσω και για την οποία ζητώ την βοήθεια σου, που σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί τόσα άσχημα να πέφτουν πάνω από μια οικογένεια. Καθόλα αξιοπρεπής, που όμως τα πράγματα δεν της έχουν έρθει και τόσο εύκολα. Ο πατέρας πέθανε πριν από λίγα χρόνια χτυπημένος από καρκίνο. Η μητέρα αυτή τη στιγμή πάσχει και η ίδια από την χειρότερη μορφή της επάρατου νόσου και είναι άμεση η ανάγκη να χειρουργηθεί. Τα τρία παιδιά της οικογένειας είναι άνεργα και όπως καλά καταλαβαίνει κανείς στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα εισόδημα.

Δεν ξέρω αν αγαπημένε μου αναγνώστη μπορείς να εξασφαλίσεις δουλειά για το ένα τουλάχιστον παιδί αυτής της οικογένειας, 30 ετών, που διαθέτει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης ή αν μπορείς να συνεισφέρεις με τον οποιοδήποτε τρόπο ώστε να μπορέσει να πάρει μια οικονομική ανάσα αυτή η οικογένεια, και το πιο σημαντικό να μαζευτεί ένα ποσό έτσι ώστε να μπορέσει η μητέρα να χειρουργηθεί.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως η ευαισθησία δεν έχει εκλείψει και πως και σε αυτή την περίπτωση θα νιώσουμε στο τέλος ικανοποιημένοι ότι βοηθήσαμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η οικογένεια διαθέτει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με αριθμό 202/622423-71. Ας βοηθήσουμε…

Κατερίνα Καρεκλίδου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.