Ανασφάλιστα και άλλα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε την Κυριακή με τα δύο ανασφάλιστα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που τελικά ασφαλίστηκαν από χθες, με μεσολάβηση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, που έχει την αρμοδιότητα και σήμερα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν και άλλα ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας που είναι ανασφάλιστα!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, παρουσιάστηκε περιστατικό στον Άγιο Γεώργιο Φερών και αντί να γίνει μεταφορά ασθενούς με το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βελεστίνου, αναγκάστηκε το ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρο από το Βόλο, διότι έληξε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ασθενοφόρου του Κ.Υ. και είναι ακινητοποιημένο!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι ανασφάλιστα είναι και άλλα ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας, κάτι που κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς, που διαπίστωσαν και στην πράξη ότι η μεταφορά αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας στην 5η ΥΠΕ, μόνο προβλήματα έφερε και όχι λύσεις.
Ορισμένα Κέντρα Υγείας πάντως, έστειλαν αιτήματα στην Οικονομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου, για ανανέωση των ασφαλιστηρίων, που, όμως σηκώνει τα «χέρια», καθώς δεν είναι αρμόδια για ζητήματα των Κέντρων Υγείας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς τοπικά, αν και δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, ανέλαβαν πρωτοβουλία και έφεραν σε επαφή τους υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας με τους αρμόδιους της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και έγκυρη πηγή αναφέρει ότι από αύριο Τετάρτη, όλα τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας θα είναι ασφαλισμένα.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή χθες στη Λάρισα, οι υπεύθυνοι για τα Κέντρα Υγείας, ζήτησαν να υπαχθούν ξανά στα κατά τόπους Νοσοκομεία και όχι στην ΥΠΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.