Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας όπου στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πλήθος Κληρικών, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε επισήμως και προσφώνησε τον Πανιερώτατο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά όλων για την παρουσία του στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.
Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Πανιερώτατος ο οποίος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την υποδοχή, κήρυξε το Θείο Λόγο.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην παρουσία των Αγγελικών Ταγμάτων στη ζωή του κάθε χριστιανού. Σημείωσε ότι κύριο έργο τους είναι η σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων και αποτελούν τους βοηθούς και συνοδοιπόρους του κάθε Χριστιανού στην καθημερινή ζωή. Τόνισε δε ότι ειδικά σήμερα, στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, η παρουσία των Αγγέλων αποτελεί μεγάλη παρηγοριά και στήριγμα για όλους.

Ανήμερα της εορτής, στην Ιερά Μονή τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου κ. Αθανασίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, προεξήρχε της επισήμου Δοξολογίας στην 111 Π.Μ. της Νέας Αγχιάλου, παρουσία του Δ/κτού, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.