Η μεγάλη ευκαιρία του Βόλου να θέσεις νέους στόχους

Δεκαπέντε ελληνικές πόλεις θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για να διεκδικήσουν το 2021 τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών και ο Βόλος, ο οποίος χρόνια και χρόνια το συζητούσε, αλλά δυστυχώς έχει πέσει στην ατυχή συγκυρία της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν πόλεις όπως ο Πειραιάς, η Τρίπολη και το Ναύπλιο. Ο δήμαρχος Βόλου, αν και δεν πιστεύει στο εγχείρημα, με χαμηλό μπάτζετ, αλλά με το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και επικεφαλής την διεθνούς φήμης μεσόφωνο κ. Μαρίτα Παπαρίζου, να θέλει τη μεγάλη διάκριση προσπαθεί από σήμερα, στις 8 το βράδυ, στην παραλία, όπου θα γίνει η πρώτη μουσική εκδήλωση, να ευαισθητοποιήσει τους βολιώτες πολίτες στον εθελοντισμό.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, το οποίο θέλει ο Βόλος να διεκδικήσει, ανοίγει νέες προοπτικές στην πόλη και ο στόχος μπορεί να μην επιτευχθεί, αλλά είναι μια ευκαιρία, να ανασυγκροτήσει η πόλη της δυνάμεις της, να γίνει πιο εξωστρεφής και τελικά να έχει κέρδος.

Η Μαρίτα Παπαρίζου, καλλιτεχνική διευθύντρια του όλου εγχειρήματος, έχει πολλές σκέψεις και μπορούν να πραγματοποιηθούν και περισσότερες, αν ανοίξει τον διάλογο με την πόλη και τους φορείς της. Το άνοιγμά της προς τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Γάλλο, διάσημο μουσικό Αλέξανδρο Ντεσιπλά, που η μητέρα του κατάγεται από το Βόλο και ο παππούς του, Αλέξανδρος Λαδόπουλος ήρθε από την Σμύρνη πρόσφυγας στην πόλη μας, πιστεύω ότι θα προσφέρει πάρα πολλά, αλλά και πολλές προσεγγίσεις που μπορούν να γίνουν. Οι δυο αυτές προσωπικότητες, μπορούν να βοηθήσουν τον Βόλο, όπως επίσης η συνεργασία της πόλης με το ίδρυμα Ντε Κίρικο της Ρώμης, Παράλληλα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ενόψει της διεκδίκησης του μεγάλου αυτού γεγονότος, να επικοινωνήσουμε με τους Βολιώτες δημοσιογράφους που βρίσκονται στο εξωτερικό και διάσπαρτοι ανά την Ελλάδα, όπως επίσης και προσωπικότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας, επιχειρηματίες που έχουν καταγωγή από το Βόλο και εργάζονται και διαμένουν σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ο Βόλος, με την προσέγγιση αυτή των συμπολιτών, μπορεί να αποκτήσει το δικό της άτυπο πρόξενο σε κάθε περιοχή, που θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων της πόλης.

Η διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης θα είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα της πόλης. Είναι η ευκαιρία να θέσουμε τις προτεραιότητες της πόλης που πρέπει να είναι το Μουσείο της Αργούς και των Κενταύρων, το Μουσείο Ντε Κίρικο, ενός παγκόσμιου ζωγράφου, και συνεργασία με τον Παπαθανασίου, για τη δημιουργία ενός δικού του μουσείου μουσικής.

Η υλοποίηση αυτών των προτεραιοτήτων είναι σίγουρο ότι θα φέρουν εκατοντάδες, χιλιάδες επισκέπτες στο Βόλο και φυσικά πλούτο που θα ανεβάσει στα ύψη τον τοπικό ΑΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.