Κόμβος κίνησης εμπορευμάτων ο Βόλος

Ως κεντρικός ομιλητής στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά συμμετείχε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Υφυπουργός τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, διοχετεύοντας πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο σχέδιο Γιούνκερ, ως βασικά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζονται και αξιοποιούνται συμπληρωματικά και συνεκτικά μεταξύ τους.
Ο κ. Χαρίτσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Μαγνησίας, και πιο ειδικά του Βόλου, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως η αποβιομηχάνιση, πολύ πριν από την πρόσφατη κρίση η οποία επιδείνωσε την κατάσταση. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κρίση και οικονομική δυσπραγία της χώρας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιδεινώσει την κατάσταση» τόνισε. Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής, τόνισε πως ο κ. Χαρίτσης άνοιξε το μεγάλο θέμα της δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου. «Είναι γνωστό από χρόνια πως περιλαμβάνεται στο ρυθμιστικό σχέδιο, υπάρχει ως πρόταση και ως ιδέα σε όλα τα επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια για την περιοχή μας, αλλά δεν μπορούσε να γίνει μόνο του. Έρχεται λοιπόν και «κουμπώνει» μια μεγάλη παρέμβαση που γίνεται με αφορμή την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου της σύνδεσης Βόλου- Λάρισας. Η πρόθεση του Υπουργείο υπάρχει. Τώρα πρέπει να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες στους τοπικούς φορείς, με συντονιστή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έτσι ώστε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να βάλουμε και στις ράγες του και αυτό το έργο, που θα φέρει ανάπτυξη στο λιμάνι, αλλά και στις τοπικές επιχειρήσεις, αφού ο Βόλος θα γίνει κόμβος κίνησης εμπορευμάτων» τόνισε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.