Συναυλία “… Mε σύμμαχο το φεγγαρόφως…”

Με τον Γιώργο Φουντούλη και τη Μαρίνα Βολουδάκη, στο αρχαίο Ανάκτορο Δημητριάδος

Στο αρχαίο Ανάκτορο Δημητριάδος την Παρασκευή 31 Ιουλίου (ώρα έναρξης 21:00) θα παρουσιασθεί μία νέα και ιδιαίτερη μουσική πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, μία προσφορά στη μουσική και την ποίηση με την υπογραφή του Γιώργου Φουντούλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μια μουσικοποιητική ατμόσφαιρα με έμπνευση και φαντασία, που εμπεριέχει όλα τα ελληνικά μουσικά στοιχεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με “μουσικές εξαίσιες, με φωνές”, με έντονους ρυθμούς και υψηλή ενέργεια !
Τη μουσική πανδαισία ενσαρκώνει με την υπέροχη φωνή της η Μαρίνα Βολουδάκη. Τα τραγούδια συνοδεύει με την κιθάρα του ο συνθέτης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου.

Το Ανάκτορο των Μακεδόνων Βασιλέων, το τρίτο σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, αποτελεί το κορυφαίο μνημείο της αρχαίας πόλης και είναι προσβάσιμο μέσω της οδού Πευκακίων.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή του σχέση με σπουδαία μνημεία μέσα από τη βιωματική εμπειρία της συγκίνησης που μπορεί να προσφέρει η μουσική τέχνη.

Σε ένα όμορφο φυσικό χώρο με καταπληκτική θέα στο Βόλο, το Πήλιο και τον Παγασητικό θα ακουσθούν τραγούδια του Γιώργου Φουντούλη σε ποίηση Καβάφη, Βάρναλη, Σεφέρη, Ελύτη, αλλά και πολλών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών.
Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: τηλ. 6909127982

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.