O Nίκος Κυριαζής στο Λύκειο των Ελληνίδων

Με αφορμή την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου «Ο τελευταίος έρωτας» από την Ομάδα Aνάγνωσης

Η τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδος των τακτικών συναντήσεων εργασίας της Λέσχης Ανάγνωσης του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου λίγο πριν τη λήξη της, διανθίζεται με την παρουσίαση του βιβλίου «Ο τελευταίος έρωτας» των Νίκου Κυριαζή. Η ανοικτή αυτή εκδήλωση για τους φίλους του ΛΕΒ, θα πραγματοποιηθεί στο μουσειακό χώρο του ΛΕΒ, (Κοραή 79) την Τρίτη 26 Μαϊου 2015 και ώρα 8 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κυρίες-μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης: Άννα Πετσιάβα, Ντέμη Βλειώρα, Γιασεμή Κουτσικού και Ελένη Παπαλοπούλου. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο το συγγραφέα, Νίκο Κυριαζή.
Το νέο αυτό βιβλίο των Νίκου Κυριαζή και Guy de la Croix με τίτλο «Ο Τελευταίος Έρωτας» (εκδόσεις Ωκεανός), αποτελεί ένα πολυεπίπεδο, μυθιστόρημα περιπέτειας, αγωνίας και έρωτα που παρασύρει τον αναγνώστη σε γοητευτικές πτυχές του χώρου και του χρόνου. Ο Νίκος Κυριαζής, είναι γιος του γνωστού συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων για το Βυζάντιο, Κώστα Κυριαζή. Σπούδασε Οικονομικά και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, και ο Guy Féaux de la Croix γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1948, σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια της Βόννης και της Γενεύης και υπηρέτησε ως διπλωμάτης στις γερμανικές πρεσβείες στο Τόκυο, στη Χάγη, στο Παρίσι, στη Βαρσοβία, στην Αθήνα (2006-2012). Ο Νίκος Κυριαζής σήμερα είναι τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος. «Ο Ν. Κυριαζής και ο Guy de la Croix μεταξύ τους έκαναν περισσότερα από όσα θα μπορούσε να περιμένει ανθρώπινα κανείς, για να προωθήσουν την ευρωπαϊκή κατανόηση και τη δημοκρατική δέσμευση, πηγαίνοντας την Ιστορία στις αθηναϊκές ρίζες της, 2.500 χρόνια πριν. Με το νέο και ιδιαίτερα πρωτότυπο Τελευταίο Έρωτα μας έκαναν να τους χρωστάμε ακόμη περισσότερο!» έγραψε ο Paul Cartledge, καθηγητής Πανεπιστημίου Cambridge.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο καθηγητής Φίλιπ Πλάτνερ, ευαίσθητος κι επιρρεπής στο γυναικείο φύλο, γοητεύεται από τη Δώρα, την πανέμορφη φοιτήτριά του, που φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον έρωτα μόνο πλατωνικά… Στο μεταξύ, ο διακεκριμένος καθηγητής Φερρέρ ανακαλύπτει σε ένα παλαιοπωλείο ένα χειρόγραφο του 14ου αιώνα, έναν άγνωστο διάλογο του Πλάτωνα με τίτλο Ερωτικός. Όμως ο ενθουσιασμός του γίνεται απόγνωση όταν άγνωστοι κλέβουν το αυτοκίνητό του και μαζί μ’ αυτό και το πολύτιμο χειρόγραφο που αποκαλύπτει μια άγνωστη ερωτική πτυχή της προσωπικότητας του μεγάλου φιλοσόφου… Ο Φίλιπ, η Άντελ, η Δώρα και ο καθηγητής Φερρέρ, μπλέκονται σε μια περίεργη και επικίνδυνη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να βρουν το χειρόγραφο. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί οι διεκδικητές του Ερωτικού… Πίσω απ’ όλ’ αυτά κρύβεται κάτι πολύ πιο σκοτεινό, πολύ πιο επικίνδυνο…

Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του Λ.Ε.Β., η οποία πλαισιώνεται σταθερά από 25 άτομα, που κατά περίπτωση αυξάνονται, γεγονός που δηλώνει τη χρησιμότητα του σκοπού. Η Λέσχη προσεγγίζει το βιβλίο με ευέλικτο και δημιουργικό τρόπο σύμφωνα με τις κοινωνικές εξελίξεις της εποχής μας. Τα μέλη της συγκεντρώνονται στο φιλόξενο χώρο του ΛΕΒ, κάθε δεκαπενθήμερο, για να συζητήσουν και να προβληματιστούν με τη βοήθεια της συντονίστριας, φιλολόγου και μέλους του Λ.Ε.Β. Άννας Πετσιάβα, τα θέματα του βιβλίου που έχουν επιλέξει, ενώ στη συνέχεια τα μέλη αναλαμβάνουν την επεξεργασία και παρουσίαση ορισμένων θεμάτων, ώστε να υπάρχει συμμετοχή όλων των μελών και ανταλλαγή απόψεων στη συζήτηση. Συχνά τις παρουσιάσεις συνοδεύουν και παράλληλες δράσεις, τις οποίες τα μέλη με ιδιαίτερη συνοχή και συντροφικότητα μετατρέπουν σε δημιουργικότατες βιωματικές και χρήσιμες εμπειρίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.