Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δ. Κοκκινάκης (video+photos)

Αύριο στις 11 το πρωί η κηδεία του στην Ευαγγελίστρια

Πέθανε στις 3 τα ξημερώματα σε ηλικία 85 ετών ο Δημήτρης Κοκκινάκης που άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του βολιώτικου ποδοσφαίρου. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί, από τον Ναό Ευαγγελιστρίας.

Ο Μίμης Κοκκινάκης ήταν ανάμεσα σε αυτούς, που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ιστορία του βολιώτικου και όχι μόνο, ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στον Βόλο και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική Νίκη. Το 1952 μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου έμεινε μέχρι το 1955 κατακτώντας 2 πρωταθλήματα (1954, 1955) και 2 Κύπελλα (1953, 1954). Τότε επέστρεψε στη Νίκη για να τελειώσει την καριέρα του εκεί. Φόρεσε τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και σημείωσε ένα τέρμα. Mε το εθνόσημο έπαιξε στα ματς Ισραήλ-Ελλάδα 0-2 στις 8/3/1954 ανοίγοντας το σκορ με δυνατό σουτ, Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 0-1 στις 28/3/1954 και Ελλάδα-Αίγυπτος στις 7/11/1954. Ο Μίμης Κοκκινάκης, μετά την μεγάλη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, διετέλεσε προπονητής της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας επί δημαρχίας Βαλαχή και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου.

Πολλά προβλήματα υγείας δεν τον επέτρεπαν τελευταία, να παρακολουθεί από κοντά, την αγαπημένη του ομάδα τη Νίκη. “Την παρακολουθώ τη Νίκη αλλά από μακριά. η Νίκη είναι η ζωή μου, όπως είναι και η Ν. Ιωνία, όπως και η Ευαγγελίστρια. Εκεί βαφτίστηκα, εκεί παντρεύτηκα” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ειδική έκδοση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για την ιστορία της Νίκης.

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο σπίτι του με τον προπονητή της Νίκης Βόλου την περίοδο που ήταν στην Α’ Εθνική Ετόρε Τρεβιζάν, και οι δύο τους μίλησαν στην κάμερα του magnesiasports.gr για τα χρόνια εκείνα με εμφανή τη συγκίνηση.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ζέττας Μακρή
Στην είδηση του θανάτου του Μίμη Κοκκινάκη, η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Η Μαγνησία, ο Βόλος, η Ν. Ιωνία και το Βολιώτικο ποδόσφαιρο θρηνούν σήμερα την απώλεια του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, του Μίμη Κοκκινάκη. Ο Μίμης Κοκκινάκης δόξασε για δεκαετίες την πόλη μας με την συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, στην Εθνική Ελλάδος και, κυρίως, στην μεγάλη του αγάπη, την Νίκη Βόλου. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές, που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα τους, χαρίζοντας αμέτρητες στιγμές περηφάνιας σε όλους μας. Η αγωνιστικότητα, το ταλέντο, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το ήθος του τον κατατάσσουν στο πάνθεον των ποδοσφαιριστών και αθλητών, που σημάδεψαν την Μαγνησία με την δράση τους στα γήπεδα. Τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές και άνθρωποι αποτελούν παράδειγμα για τις νέες γενιές. Καλό του ταξίδι και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου
Σήμερα, 22.10.2014, έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Κοκκινάκης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του 1960, που διαδραμάτισε τότε σημαντικό ρόλο στην Α΄ εθνική κατηγορία. Ως ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αγωνιστική συμπεριφορά του, ως άνθρωπος τίμησε την πατρίδα του και την Νέα Ιωνία Βόλου. Στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και η ιστορία του ταυτίζεται με την πάλη των κατοίκων της πόλης μας, για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Τον συνοδεύει η σκέψη όλων μας.
Στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια Μαρίνας Χρυσοβελώνη
«Φτωχότερος είναι ο αθλητικός κόσμος της Μαγνησίας μετά τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή , Μίμη Κοκκινάκη. Ο Μίμης Κοκιννάκης διετέλεσε ποδοσφαιριστής της Νίκης και του Ολυμπιακού, στην Α΄ εθνική κατηγορία και το άκουσμα του θανάτου σκόρπισε θλίψη στο φίλαθλο λαό της Μαγνησίας. Επίσης γνωστός και στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού είχε προσφέρει στα κοινά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Νέας Ιωνίας επί Δημαρχίας Α. Βαλαχή.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»

Ο Πάρις Μουτσινάς για τον Μίμη Κοκκινάκη
Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου Μίμη Κοκκινάκη, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου. Σήμερα, η αθλητική οικογένεια της πόλης μας είναι φτωχότερη. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, το ταλέντο και η ανιδιοτελής προσφορά του εκλιπόντος είναι πολύτιμες παρακαταθήκες για όλους μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Πένθος στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου για το θάνατο, του παλιού άσου της ομάδας, Δημήτρη Κοκκινάκη. «Η απώλεια του μας γεμίζει με θλίψη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
Συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους, στους οικείους του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Δημήτρη Κοκκινάκη, ο οποίος “έφυγε” τα ξημερώματα από τη ζωή. Ο Δημήτρης Κοκκινάκης τίμησε ως ποδοσφαιριστής την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα καθώς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε το Βολιώτικο ποδόσφαιρο. Η απώλειά του μας γεμίζει με θλίψη.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΓΣΒ “η Νίκη”
“Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Δημήτρη Κοκκινάκη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα της Νίκης Βόλου ενώ αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τον θάνατο, του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, Δημήτρη Κοκκινάκη, που είχε διατελέσει προπονητής στους ερυθρόλευκους.
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Κοκκινάκη, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου και σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον “Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου”
Από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δ/κο Συμβούλιο του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, μετά το άγγελμα του θανάτου του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή Μίμη Κοκκινάκη, αυτής της μεγάλης δόξας του Βολιώτικου ποδοσφαίρου , εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στη σύζυγο του Χαρούλα, στα παιδιά του Φωτεινή και Κυριάκο και στα εγγόνια του Κωνσταντίνα και Δημήτρη. Είναι πολύ φτωχά τα γράμματα για να περιγράψουν την παρουσία του, αθλητική και προσωπική, σ’ αυτή τη ζωή και οι διδαχές του προς όλους εμάς που συνεχίζουμε. Το ήθος του ως ανθρώπου, η τέχνη του με τη μπάλα και ο συνεχής αγώνας για τη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι μερικές μόνο από τις αρετές που μας αφήνει παρακαταθήκη και ευθύνη για το μέλλον. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Όλοι οι άνθρωποι του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου θα είμαστε στην εκκλησία να τον ξεπροβοδίσουμε”.

Τα συλλυπητήρια του Άρη Μελ. για τον Μίμη Κοκκινάκη
Από τη διοίκηση του Άρη Μελισσατίκων λάβαμε την ακόλουθη δήλωση: “Η διοίκηση του Άρη Μελισσατίκων απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Μίμη Κοκκινάκη που υπήρξε μοναδική ποδοσφαιρική φυσιογνωμία και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του βολιώτικου αθλητισμού. Επιπλέον, υπήρξε σημαντικό μέλος της δικής μας ομάδας καθώς το 1978, ως προπονητής οδήγησε τον Άρη Μελισσατίκων για πρώτη φορά στην άνοδο από τη Β’ στην Α’ Τοπική Κατηγορία”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Πυράσου
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Μίμη Κοκκινάκη εξέδωσε ο Πύρασος καθώς ο εκλιπών υπήρξε προπονητής στην ομάδα του. Η ανακοίνωση: “Η διοίκηση του Πυράσου απευθύνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Μίμη Κοκκινάκη. Εκτός από σπουδαία φυσιογνωμία στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Νίκης Βόλου, του Ολυμπιακού και της εθνικής, υπήρξε στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1980 για δύο χρονιές προπονητής του Πυράσου επί προεδρίας Κώστα Ερρινάκη”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Blue Diamonds
Από τη λέσχη φιλάθλων Blue Diamonds λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση: “Η λέσχη φιλάθλων γυναικών Νίκης Βόλου, Blue Diamonds εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της, στους οικείους του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Δημήτρη Κοκκινάκη.
Ο Δημήτρης Κοκκινάκης τίμησε ως ποδοσφαιριστής την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα καθώς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε το Βολιώτικο ποδόσφαιρο. Η απώλειά του μας γεμίζει με θλίψη”.

P1610154

P1610155P1610156P1610157
P1610160mk3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.