Βασανιστική η αναμονή για τις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων

Αναμένεται να καθυστερήσει η άφιξη των σορών τους από την Ισπανία

Αργή και βασανιστική αναμένεται να είναι για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων πιλότων της 111 Πτέρυγας Μάχης, η αναμονή για τις νεκρώσιμες ακολουθίες, καθώς η άφιξη των σορών τους στην Ελλάδα αναμένεται να καθυστερήσει μερικές ακόμη ημέρες, λόγω των συνθηκών του δυστυχήματος.
Στο μεταξύ, βαρύ είναι το πένθος στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στην 111 Πτέρυγα Μάχης, από την διπλή τραγωδία που σημειώθηκε σε αεροπορική βάση της Ισπανίας, το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν διθέσιο αεροσκάφος F-16, της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης Ν. Αγχιάλου, συνετρίβη, κατά την απογείωση, συμπαρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους, σμηναγούς, ηλικίας 35 και 31 χρονών, κάτοικους Βόλου και εννέα Γάλλους τεχνικούς αεροσκαφών και τραυματίζοντας 20 ακόμη στελέχη της Αεροπορίας από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ήδη το ΓΕΑ, έστειλε από το βράδυ της Δευτέρας ψυχολόγους στο Βόλο για να στηρίξουν τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων σμηναγών, ενώ σήμερα μίλησε μαζί τους ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, για να τους εκφράσει τη θλίψη του για την τραγική απώλειά τους.

Κατά την εκτέλεση του καθήκοντος έχασαν τη ζωή τους, ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, και ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας 31 ετών έγγαμος με ένα γιο (νεογέννητο) και μια κόρη. Ο πρώτος διέμενε στην πόλη του Βόλου και ο δεύτερος εντός της μονάδας, στη Ν. Αγχίαλο.

Όσον αφορά τη μεταφορά των σορών των δύο σμηναγών στην Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό αναμένεται να αργήσει μερικές ακόμη ημέρες, διότι στον τόπο του δυστυχήματος, έσκασε η φιάλη υδραζίνης που έφερε το F16 (εναλλακτικό σύστημα ενέργειας αν χαθεί ο κινητήρας για να κινεί τα πηδάλια του αεροσκάφους), που είναι εξαιρετικά τοξική.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο χώρος του δυστυχήματος παραμένει αποκλεισμένος και οι 10 σοροί των δύο Ελλήνων, τεσσάρων Γάλλων πιλότων και τεσσάρων μηχανικών, βρίσκονται ακόμη στο σημείο, καθώς για να απομακρυνθούν πρέπει να γίνει απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο, εξαιτίας της υδραζίνης που υπάρχει.

Αφού γίνει η απομάκρυνση των σορών, πρέπει να μεταφερθούν σε ειδικό νεκροτομείο, για να γίνει απολύμανση και στη συνέχεια να μεταφερθούν στην Ελλάδα και στη Γαλλία το πιθανότερο σε σφραγισμένα φέρετρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.