Φυγομάχησε για ακόμη μια φορά ο συκοφάντης Αχιλλέας Μπέος

Απουσίαζε από την σημερινή δίκη μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Γιώργος Καρεκλίδης για συκοφαντική δυσφήμηση

Φυγομάχησε για ακόμη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης ο εν αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αδυνατώντας όπως είναι κατανοητό να υπερασπιστεί τα όσα δυσφημιστικά και συκοφαντικά δήλωσε κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη στην περιβόητη «αποκαλυπτική» συνέντευξη Τύπου του περασμένου Απριλίου, για την οποία ο κ. Καρεκλίδης κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπέος είχε συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου την ώρα που βρισκόταν σε τσιπουράδικο της Αγριάς όπου εντοπίστηκε από πολίτες την ίδια ώρα που η αστυνομία αδυνατούσε να τον εντοπίσει.

Ο συνήγορος του κ. Μπέου Αντώνης Ξηρός επικαλέστηκε την αποχή των δικηγόρων αίτημα που έκανε δεκτό το δικαστήριο και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Δεκεμβρίου 2016. Παρών στα Δικαστήρια, ήταν ο μηνυτής Γιώργος Καρεκλίδης, που ζήτησε να γίνει η δίκη.
Αντί της αίθουσας του δικαστηρίου Βόλου ο κ. Μπέος επέλεξε να εμφανιστεί απόψε στην τηλεοπτική δίκη του ΣΚΑΪ, ως εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου και της δημόσιας ζωής εν γένει.

Οι συκοφαντίες Μπέου και η κωλοτούμπα

Ο Αχιλλέας Μπέος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 8 Απριλίου η οποία μεταδόθηκε απευθείας από πολλά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ καλύφθηκε από πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό. Αφορμή για την συνέντευξη ήταν περιστατικό με φερόμενο εκβιασμό ραδιοφωνικού παραγωγού προς τον κ. Μπέο, έτσι όπως αυτό είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο οι αναφορές στο ως άνω περιστατικό ήταν ελάχιστες. Ο κ. Μπέος χρησιμοποίησε την συνέντευξη για να προχωρήσει σε οχετό εξυβριστικών, απειλητικών, συκοφαντικών αναφορών σε βάρος του κ. Καρεκλίδη.
Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος σε βάρος του εν αργία δημάρχου Βόλου:

«Με εξύβρισε με τις εξής φράσεις :
• «Δημοσιογραφικό σκουπίδι
• σουβλατζής,
• ότι χειρότερο έχει βγάλει η πόλη μαζί με τον Σαμαρτζή»

Με απείλησε με την αναφορά ότι θα πρέπει να φύγω από την πόλη και κάλεσε τον κόσμο να τελειώνει με τα σκουπίδια αυτά (δηλ. εμάς), δημιουργώντας μου εύλογη ανησυχία και τρόμο για την σωματική μου ακεραιτότητα.

Διέδωσε ψευδώς ότι εργολάβοι του περιφερειακού (χωρίς να τους κατονομάσει) και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιμητηρίων κ. Κουντουράς πλήρωναν επιταγές δικές μου. Με τον τρόπο αυτό κατήγγειλε φερόμενη αθέμιτη και παράνομη συναλλαγή δική μου με τους ανθρώπους αυτούς, αφήνοντας δηλητηριώδη και σαφή υπονοούμενα περί χρηματισμού μου και άλλων αθέμιτων συναλλαγών, παρουσιάζοντας με ως άνθρωπο εγκληματία, διαπλεκόμενο, αδιαφανή, κλπ

Οι αναφορές αυτές, ειδικά με τον τρόπο που έγιναν, με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον μηνυόμενο είχαν ως μοναδικό σκοπό να με συκοφαντήσουν, να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη μου και την προσωπικότητα μου. Ο μηνυόμενος γνώριζε ότι οι αναφορές αυτές είναι ψευδείς, αλλά τις διέδωσε δια του τύπου με μοναδική πρόθεση την καταρράκωση της προσωπικότητας μου.

Επειδή ο εγκαλούμενος τέλεσε τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμησης
Για τους λόγους αυτούς και με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου
• Εγκαλώ τον Αχιλλέα Μπέο και ζητώ την ποινική του τιμωρία»

Μόλις λίγες ημέρες μετά εμφανιζόμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra ο κ. Μπέος αναδιπλώθηκε αναφορικά με τις «καταγγελίες» του, λέγοντας ότι «δεν καταγγέλλει» τον κ. Καρεκλίδη και δεν γνωρίζει αν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την συγκεκριμένη εκπομπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.