Καθαρίστριες: «Υπέρ των ατομικών συμβάσεων ο διοικητής του Νοσοκομείου»

«Αυθεντικός υπερασπιστής της κυβερνητικής πολιτικής εμφανίσθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κατά την διάρκεια της παρέμβασης που έκανε το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας το πρωί της Παρασκευής, με την συμπαράσταση ταξικών σωματείων με αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μόνιμο προσωπικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών.
Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, ο διοικητής, υπερασπίσθηκε την διαδικασία των ατομικών συμβάσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση η οποία αντικαθιστά τους εργολάβους στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις, διαιωνίζοντας το καθεστώς της ελαστικότητας στις σχέσεις εργασίας. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να ανακυκλώσει την ανεργία, δεν εγγυάται στους 30 συναδέλφους που δούλευαν επί χρόνια κάτω από την ομηρία των εργολάβων, ότι θα συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους.

Το Σωματείο των Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας με την στήριξη της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και την συμμετοχή συνδικαλιστών από το Συνδικάτο Τύπου & Χάρτου, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ και άλλους συναδέλφους, πραγματοποίησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου στα πλαίσια της 2ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, που πήρε μέρος και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίου Δραμυτινού, στον οποίο επιδόθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις των Καθαριστριών.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών υπογράμμισαν την ανάγκη για προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού οι ατομικές συμβάσεις ανακυκλώνουν την ανεργία, κρατούν ομήρους όσες καθαρίστριες προληφθούν με ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας, ενώ θα στείλουν στην ανεργία τις σημερινές καθαρίστριες.

Ο αγώνας όπως τόνισαν θα είναι αδιάκοπος και συνεχής. Αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο κουαρτέτο, ενάντια σε αυτούς που πίνουν το αίμα των εργαζομένων τόσα χρόνια. Κι έχουν αφήσει τα νοσοκομεία όχι μόνο χωρίς προϋπολογισμό και εξοπλισμό, όχι μόνο έχουν καταργήσει κάθε δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά ετοιμάζουν και απολύσεις. «Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την απόλυση της πλειοψηφίας των καθαριστριών στο Νοσοκομείο του Βόλου που θα έρθει στις 16 Απρίλη με την λήξη των συμβάσεων που έχει υπογράψει το Νοσοκομείο με τον εργολάβο.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η πρόσληψη των εργαζόμενων καθαριστριών από το ίδιο το Νοσοκομείο με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα» τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Γκριτζάνη Μαρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.