Βολιώτης πλήρωσε 1.000€ ως προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου που δεν είδε ποτέ

Φυλάκιση δύο ετών ερήμην σε 35χρονο από την Πελοπόννησο

Θύμα απατεώνα έπεσε ένας 45χρονος Βολιώτης, που πλήρωσε 1.000 € ως προκαταβολή για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ.
Ο δράστης ηλικίας 35 ετών δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για το αδίκημα της απάτης.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο 35χρονος, κάτοικος πόλης της Πελοποννήσου, ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία πώλησης ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου για το ποσό των 2.000 €. Την αγγελία είδε ο Βολιώτης που επικοινώνησε με τον άνδρα, ο οποίος του είπε ότι υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το αυτοκίνητο. Έτσι συμφώνησαν να του καταβάλει ως προκαταβολή μέσω τραπεζικής κατάθεσης 1.000 € και τα υπόλοιπα χρήματα θα του τα έδινε, όταν θα ολοκληρώνονταν η αγοραπωλησία και θα παραλάμβανε το όχημα. Ωστόσο, ο 35χρονος στη συνέχεια εξαφανίστηκε, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία με τον 45χρονο από τον Βόλο, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και κατάθεσε μήνυση στην αστυνομία.

Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή νεαρό ρομ που κρίθηκε ένοχος για κλοπή. Ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της 27ης Ιανουαρίου 2018 έκλεψε μοτοσικλέτα που η σταθμευμένη έξω από σπίτι στη Νέα Ιωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.