Φόβοι για «απογύμνωση» της πλατείας Πορταριάς λόγω κλαδέματος των δέντρων

Χωρίς κλαδιά και κατ' επέκταση χωρίς φύλλα θα μείνουν τα αιωνόβια πλατάνια στην πλατεία της Πορταριάς που προσφέρουν σκια και δροσιά στους επισκέπτες.
Εκφράζονται απ΄τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής . Τι απαντά ο Δ. Βόλου

Φόβοι για «απογύμνωση» της πλατείας Πορταριάς λόγω του κλαδέματος των δέντρων που ξεκίνησαν συνεργεία, με εντολή της αρμόδιας διεύθυνσης πρασίνου του Δ. Βόλου, εκφράζονται απ΄τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συνεργεία ξεκίνησαν το κλάδεμα των πλατάνων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, αλλά ο φόβος όλων, έγκειται στο γεγονός της χρονικής επαναδημιουργίας της φυλλωσιάς που παρέχει τη δροσιά και τη σκίαση και για την οποία είναι γνωστή σε συνδυασμό με τα δροσερά νερά, η περιοχή της Πορταριάς και ευρύτερα. Γι΄αυτό το λόγο ζητούν μάλιστα, να μην συμβεί και εκεί, αυτό που συνέβη και σε άλλες περιοχές του Βόλου και καταγγέλθηκε από πολίτες και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ως «ακρωτηριασμός» των δέντρων και «θανατηφόρο κλάδεμα» των δέντρων…

Δ. Βόλου: Ξερά και σάπια τα δέντρα που κόβουμε

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δ. Βόλου για το θέμα, τονίζει ότι «για μια ακόμη φορά, άσχετοι, αλλά και αμετανόητοι προβοκάτορες, που δυστυχώς παρασύρουν και καλών προθέσεων πολίτες, επιχειρούν να προκαλέσουν θόρυβο για το κλάδεμα των δέντρων που γίνεται στην πόλη, με τις υποδείξεις των επιστημόνων – γεωπόνων της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου και που γίνονται με διττό στόχο: Αφ΄ ενός μεν για την αναζωογόνηση των ίδιων των δέντρων, αφ’ ετέρου δε για την προστασία των πολιτών από ατυχήματα.
Τελευταίο «κρούσμα» οι ακατανόητες «διαμαρτυρίες» στην περίπτωση της Πορταριάς με τις τακτικές εργασίες κλαδέματος στους πλάτανους της Πλατείας που πραγματοποιούνται από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου. Πολλά από τα δέντρα αυτά είναι σάπια και ξερά και εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και μάλιστα σ’ ένα τέτοιο χώρο όπως η πλατεία με τους πολυπληθείς επισκέπτες.
Να θυμίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή πρόσφατα σημειώθηκαν δύο ατυχήματα με τις πτώσεις γιγαντιαίων δέντρων και πως από τύχη και μόνο δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.