Ενεργειακό κόστος και ελλείψεις σε προσωπικό «πληγώνουν» τους ΟΤΑ

Στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης των Εποπτικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας – η οποία διεξάγεται στη Λάρισα – βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, όπως και η κατάθεση πρότασης για την ενίσχυση των μικρών πεδινών Δήμων.

Πριν την εκκίνηση της συνεδρίασης το πλαίσιο σκιαγράφησαν σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε το αυξημένο κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ – κυρίως το ενεργειακό που αφορά Δήμους και ΔΕΥΑ – αλλά και τη μείωση του προσωπικού λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων Covid.

Στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, όπως και στις ελλείψεις σε προσωπικό, στάθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος:

Ο δήμαρχος Λαρισαίων και εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία με ιδιαίτερες αναφορές στην ανάγκη παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία.

Η Ρένα Καραλαριώτου, με την ιδιότητά της ως γενική γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, έκανε ειδική μνεία στην πρόταση που καταθέτει ώστε να ενισχυθούν με επιπλέον χρηματοδοτήσεις οι μικροί πεδινοί Δήμοι, στα πρότυπα των ορεινών και των νησιωτικών Δήμων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνεδρίαση:

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.