Μητροπολίτης Ιερώνυμος-«Κάποιοι έχουν βάλει στόχο τους ιερούς ναούς» (βίντεο)

Στα αυξημένα περιστατικά κλοπών που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες στις εκκλησίες στάθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, καλώντας τους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή. «Κάποιοι έχουν βάλει ως στόχο ακόμα και τους ιερούς χώρους που αντί για χώρους προσευχής, πολλές φορές εξελίσσονται σε σκηνές δράματος», εξήγησε ο κ. Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «αφήνουμε τον κακό μας εαυτό έξω από την εκκλησία, αλλά καλό θα ήταν να δείχνουμε μεγάλη προσοχή και να είμαστε σε εγρήγορση διότι έτσι όπως πάει η ανθρώπινη πανουργία και πονηρία στο τέλος δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε πώς φαντάζονται αυτά τα οποία κάνουνε κάποιοι.

Σε κάθε περίπτωση, ιδίως στους μεγαλύτερους, τους παρακαλούμε να δείχνουν προσοχή και να μην εμπιστεύονται αγνώστους.

Λίγο πολύ στα εκκλησιάσματα γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον εδώ στη Λάρισα. Δεν είναι και ο κατάλληλος χώρος η εκκλησία να πιάνουμε κουβέντα με αγνώστους και δεν χρειάζεται να ξανοιγόμαστε εύκολα.

Αυτές τις ημέρες χρειάζεται διπλή προσοχή, διότι δυστυχώς κάποιοι έχουν βάλει ως στόχο ακόμα και τους ιερούς χώρους που αντί για χώρους προσευχής, πολλές φορές εξελίσσονται σε σκηνές δράματος».

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.