Μικροθήβες: Κλείνει ξανά η ΠΑΘΕ

Προβλήματα με ταλαιπωρία χθες οδηγών και … ουρές ανάμεσα στα τρακτέρ

Ομόφωνη απόφαση να κλείσουν ξανά την ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών, έλαβε χθες το απόγευμα η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Μαγνησίας, σε συνεργασία με τα άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα. Η απόφαση της εννεαμελούς επιτροπής ήταν ομόφωνη, ενώ οι αγρότες είχαν τη διαβεβαίωση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ότι σήμερα δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα που υπήρχαν χθες, με λεωφορεία και Ι.Χ. αυτοκίνητα που κατέληγαν στον κόμβο Μικροθηβών και ζητούσαν να περάσουν, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα.
Προβλήματα και ένταση δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών, όταν οι αγρότες έκλεισαν την κυκλοφορία τοποθετώντας κάθετα τα τρακτέρ, στο πλαίσιο σκλήρυνσης της στάσης τους για το ασφαλιστικό και σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα των αγροτών, σε διάφορα σημεία της χώρας.
Ουρά αυτοκινήτων
ανάμεσα στα τρακτέρ…
Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος ήταν κλειστός, από τις 12 το μεσημέρι, ως τις 5 το απόγευμα, λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης, πολλά ήταν τα λεωφορεία και αυτοκίνητα, που κατέληγαν στην ΠΑΘΕ, κυρίως στο ρεύμα προς την Αθήνα και ζητούσαν από τους αγρότες να τους αφήσουν να περάσουν.
Όπως ανέφερε το μέλος του μπλόκου, αγρότης από το Αερινό Σωτήρης Γαλογαύρος, αρχικά οι αγρότες ήταν διαλλακτικοί και άφηναν τους οδηγούς να περνούν, για να μην ταλαιπωρούνται. Ωστόσο και, παρά τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας ότι δεν θα προσέγγιζαν την ΠΑΘΕ στο σημείο έφταναν και άλλα αυτοκίνητα, η ροή των αυτοκινήτων ήταν συνεχής, κάποια στιγμή, δημιουργήθηκε εκνευρισμός και τελικά οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων που αποκλείστηκαν ανάμεσα στα τρακτέρ.
Ο κ. Γαλογαύρος τόνισε ότι η διέλευση των ασθενοφόρων που μετέφεραν ασθενείς και των στρατιωτικών ήταν ελεύθερη, όσο διήρκεσε ο αποκλεισμός, που θα επαναληφθεί και σήμερα Τρίτη.

Διακόπτεται η κυκλοφορία φορτηγών
Από τη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων από χθες Δευτέρα και ώρα 16.00΄και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και όλων των λεωφορείων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 287+400 (κόμβος Αλμυρού) μέχρι τη χ/θ 319+800 (προ του κόμβου Μεγάλου Μοναστηρίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400) – παράπλευρη οδός – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση Μικροθηβών – Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων με κατεύθυνση προς Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας.
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδός – είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.