Οικονομική: Μόνο η πλειοψηφία ενέκρινε προμήθεια φυτών 35.500 €

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της μελέτης και κατάρτισης όρων διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φυτών για το 2016.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Πέγιος είπε ότι υπήρξε μείωση στο ποσό και από 36.417,64 €, θα δοθούν 35.515,90 €, για ανάγκες σε φυτά του συνόλου του Δήμου Βόλου.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό για φυτά που θα φυτευτούν στο κέντρο του Βόλου και καταψήφισε, ενώ αρνητικά ψήφισε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για εργασίες κλαδέματος σε αστικό και περιαστικό Πράσινο Δήμου Βόλου για το 2016, ύψους 47.585 € με ΦΠΑ. Αρνητικά ψήφισε η ΛΑΣ με τον Απ. Νάνο να τονίζει ότι η παράταξή του είναι αντίθετη στην ανάθεση εργασιών σε εργολάβους.

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για εκμίσθωση μηχανημάτων των Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό. Για το 2016 προβλέπεται να δοθούν περίπου 20.600 €, ενώ το σύνολο του κωδικού και για το 2017 ανέρχεται σε 152.000 €. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ χαρακτήρισε το ποσό υπερβολικό, διότι με τόσα χρήματα ο Δήμος μπορεί να αγοράσει μηχανήματα, ενώ υπηρεσιακός παράγοντας ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έλλειψη οδηγών και χειριστών για τα μηχανήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.