Μήνυση από Αχιλλέα Μπέο και σύλληψη του Αρχιμήδη Καρεκλίδη

Δεν σταματάει ούτε Χριστουγεννιάτικα - Ελεύθερος ο εκδότης με εντολή εισαγγελέα

Από το “δικό” του σάιτ, ο πολίτης κ. Αχιλλέας Μπέος δημοσιοποίησε την υποβολή μήνυσης κατά του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία», κ. Αρχιμήδη Καρεκλίδη, τονίζοντας μάλιστα στην ανάρτηση, ότι ζήτησε να μην συλληφθεί, προφανώς διότι ανέλαβε και Εισαγγελικά καθήκοντα. Ο κ. Καρεκλίδης αφού ενημερώθηκε από φίλους του σχετικά με τη μήνυση προσήλθε αυτοβούλως στο Α.Τ. Βόλου στις 4 περίπου το απόγευμα, όπου και συνελήφθη.
Ο κ. Μπέος, την Τετάρτη, στο κανάλι «Αστρα» και στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη, αναφερόμενος στην εφημερίδα «Μαγνησία» και τον εκδότη της, Αρχιμήδη Καρεκλίδη, για πολλοστή φορά, λοιδόρησε και συκοφάντησε, με τις γνωστές εικασίες του που είναι απόλυτα ψευδείς.
Ο εκδότης της «Μαγνησίας», την Πέμπτη, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό και στην ίδια εκπομπή του «Αστρα», έδωσε απαντήσεις στα όσα συκοφαντικά μυθεύματα αναφέρθηκε ο κ. Μπέος, υποστηρίζοντας ότι η εφημερίδα του, όλο το χρονικό διάστημα επί δημαρχίας Μπέου, δέχθηκε οικονομικό εκβιασμό, διότι δεν της δίνονταν οι υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια οικονομική ζημιά για την επιχείρηση του. Ο κ. Μπέος θεώρησε συκοφαντικές τις αναφορές του εκδότη της “Μαγνησίας” και υπέβαλλε μήνυση εναντίον του.

Η εφημερίδα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που υποχρεώνουν τον δήμο Βόλου και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να κατανέμουν ως ο Νόμος ορίζει τις ανακοινώσεις με βάση την ίση κατανομή. Επιπροσθέτως, με την ίδια απόφαση, επιβάλλονται ποινές και πρόστιμα, αν παραβούν το Νόμο, στον δημαρχεύοντα κ. Θάνο Θεοδώρου και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Γ. Βλιώρα. Όπως αναφέρει η απόφαση, αν παραβούν την απόφαση του δικαστηρίου, θα επιβάλλει κάθε φορά ποινή φυλάκισης ενός μηνός και πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Επίσης για τις 22 Φεβρουαρίου 2015 έχει οριστεί η εκδίκαση της μήνυσης για παράβαση καθήκοντος κατά των Αχιλλέα Μπέου, Γ. Βλιώρα και Νατάσας Μορφογιάννη, η οποία έχει αναβληθεί δύο φορές μετά από αίτημα του πρώτου των κατηγορουμένων.
Ο οικονομικός εκβιασμός σε βάρος της εφημερίδας «Μαγνησία» όπως είναι πασιφανές, μετά και τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Μπέου εναντίον μας, πως στόχος ήταν και είναι η φίμωση της, γιατί ενοχλεί με την κριτική της.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από εντολή Εισαγγελέα ο κ. Καρεκλίδης αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.