Εορταστικό τραπέζι για 500 άτομα στήθηκε στην παραλία

Εορταστικό τραπέζι για 500 άτομα στήθηκε χθες από την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» στην παραλία του Βόλου, με τη βοήθεια τοπικών φορέων και εθελοντών. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, “μήνυμα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης στις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε έδωσαν το πρωί της Κυριακής από την παραλία του Βόλου η Κουζίνα Αλληλεγγύης με την βοήθεια από την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών ΕΠΟΜΕΑ» στρώνοντας γιορτινό τραπέζι για 500 άτομα.
Οικονομικός αρωγός της πρωτοβουλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο τοπικός Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης.
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, δίνοντας το μήνυμα αλληλεγγύης στην κρίση που μαστίζει κάθε νοικοκυριό ανέφερε:«Το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια της βαθιάς ύφεσης όπου πραγματικά διαπιστώνουμε καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να οδηγούνται στην ανέχεια έρχεται μέσω του Συλλόγου Εστίασης και της Κουζίνας Αλληλεγγύης να συνδράμει με αυτούς τους πόρους που μπορεί να διαθέσει ώστε να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες, που δεν μπορούν πραγματικά να αντεπεξέρθουν στα απαραίτητα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, κ. Γιάννης Γρηγορίου, σημείωσε: «Το δικό μου μήνυμα είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και γι’ αυτό τον λόγο αποτραβηχτήκαμε στην άκρη της θάλασσας. Δεν θέλαμε να εντυπωσιάσουμε με σειρά από τραπέζια όπως κάναμε άλλες φορές, να μην δώσουμε στόχο για τις ευπαθείς ομάδες γιατί αυτό είναι το μέλημά μας. Ακόμη, είναι ένα μήνυμα και προς την πολιτική να σκύψει το κεφάλι και να κάνει κοινωνική πολιτική την οποία δεν έχουμε δει, απεναντίας είναι αδρανής και δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη, σημείωσε: «Το τραπέζι αυτό είναι εορταστικό. Είναι 500 μερίδες και θα δώσουμε σε όλους. Το μήνυμα είναι η ομαδικότητα, ο ένας με τον άλλον να στηριχτούμε. Εμείς ποτέ δεν πιστεύαμε ότι από το 2010 που ξεκινήσαμε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να δίνουμε 117 μερίδες κάθε μέρα φαγητό, 60 πρωινά τα οποία αυξάνονται κάθε μέρα. Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι. Είναι μια λέξη της εποχής πια που κάποτε δεν την είχαμε».
Το παρών στο εορταστικό τραπέζι που στήθηκε μπροστά από το «Αχίλλειον» έδωσε και το τοπικός Επίσκοπος κ. Ιγνάτιος τονίζοντας το κλίμα αλληλεγγύης που καλλιεργείται στην περιοχή.
«Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας σ’ αυτόν τον τόπο από την πρώτη στιγμή της κρίσεως, δήλωσε. Εδώ δόξα το Θεό όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε αφήσει άνθρωπο να κοιμηθεί πεινασμένος. Και όλα αυτά τα προγράμματα δεν είναι επιδοτούμενα, αλλά είναι από την συμβολή του λαού μας. Και αυτό με χαροποιεί ακόμη περισσότερο. Που μάθαμε επιτέλους να μοιραζόμαστε, να βλέπουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και χαίρομαι κάθε πρωτοβουλία από όπου κι αν προέρχεται. Και επίσης στον τόπο μας έχουμε κατορθώσει να δημιουργήσουμε ένα κλίμα συναίρεσης και στην υποδοχή των άλλων, είτε είναι πρόσφυγες, είτε είναι μετανάστες. Και σ’ αυτό τον τομέα, έχουμε δώσει πολύ καλές εξετάσεις και μιλούν σ’ όλη την Ελλάδα για τον Βόλο που είναι αλληλέγγυος, που μπορεί να συνυπάρχει με ανθρώπους και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις σιγά-σιγά για φιλοξενία πλέον. Όπου κι αυτό θα λειτουργήσει ανταποδοτικά. Εύχομαι όλα αυτά να δώσουν αποτέλεσμα και να πάμε ήρεμα σε ημέρες που δεν θα χρειάζεται δίνουμε δωρεάν φαγητό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.