Με μικρή συμμετοχή καθηγητών η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Φωτό αρχείου
Αύριο οι εκλογές στο «Καρτάλειο»

Με οριακή πλειοψηφία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και αύριο Τετάρτη στο «Καρτάλειο» θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη της νέας διοίκησης. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη τόνισε ότι ενώ τα προβλήματα είναι σοβαρά και επηρεάζουν τις ζωές μας, θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να ενδυναμώνεται συνεχώς, για να μπορεί να διεκδικεί και να λύνει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του κλάδου.
ΤΣΙΤΟΥΜΗ
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ απολογιστικά αναφέρθηκε στη δράση του Δ.Σ., που πήρε θέση και αποφάσεις για όλα τα ζητήματα, καθαρά εκπαιδευτικά και τα γενικότερα που απασχολούν την πόλη και την κοινωνία, όπως συμπαράσταση σε Σωματεία, στήριξη κινήσεων για το νερό, την καύση σκουπιδιών κλπ.
Η γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαρία Γιαννουλή, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, με μνημόνια, φόρους, υποχρηματοδότηση της Παιδείας και πρέπει οι εκπαιδευτικοί να δώσουν δυναμικά το παρών στις εκλογές και να στείλουν μήνυμα ότι φτάνει πια και δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την εξαθλίωση.

Η Βασιλική Ματζώρου, της Ενωτικής Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας δήλωσε ότι το στοίχημα για την παράταξη είναι να δει αν το ενωτικό εγχείρημα θα νικήσει. Όπως είπε η παράταξη είναι ανεξάρτητη, έξω από κομματικές ιδεοληψίες, που πιστεύει στην ενότητα του κλάδου, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αναγεννηθεί, να γίνει ξανά κίνημα, γιατί σήμερα είναι εντελώς στατικό, δεν διεκδικεί, χειροκροτεί και αποδέχεται, δεν προτείνει. Η ίδια τόνισε ότι τα ποσοστά συμμετοχών είναι μικρά και είπε ότι αδυνατούμε να πείσουμε τους συναδέλφους, υπάρχει αποστασιοποίηση και για όλα αυτά ευθύνονται οι κομματικές πολιτικές που δεν δίνουν στον συνδικαλισμό το πολιτικό του νόημα.

Ο Μιχάλης Σκρίμπας της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης μόνιμων και αναπληρωτών, τόνισε ότι πήραν την απόφαση να κατεβάσουν ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, για να εκφράσουν τα δικαιώματα των αναπληρωτών στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και στη Διοίκηση της ΕΛΜΕ. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να ενωθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται και χάνονται πολλές οργανικές θέσεις και πρέπει να ακουστούν οι θέσεις για ολοήμερο Γυμνάσιο, Τμήματα Ένταξης σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο, αλλά και τα δικαιώματα των μονίμων να υπάρχουν και για τους αναπληρωτές καθηγητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.