Φάμελλος από Λάρισα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει τα μνημόνια

«Οι Ευρωπαίοι έχουν μπροστά τους συγκεκριμένες αποδείξεις της δουλειάς των Ελλήνων και συγκεκριμένες αποδείξεις και της διάθεσης της χώρας να τελειώσουμε με τα μνημόνια. Τα μνημόνια που κάποιοι φέραν στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της θητείας της, θα τα έχει τελειώσει και θα βγούμε σε ένα καλύτερο μέλλον». Τα παραπάνω υποστήριξε μεταξύ άλλων από τη Λάρισα όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του onlarissa.gr, ο κ. Φάμμελος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που είναι απέναντι, είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης. Ας πάρουν θέση οι εταίροι του ΕΛΚ μέσα στην ομάδα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη κι ας απαντήσουν: Γιατί είναι κόντρα στα δικαιώματα και στο μέλλον των παιδιών; Γιατί είναι κόντρα στο μέλλον της Ευρώπης;»

Στην ίδια ερώτηση, το κυβερνητικό στέλεχος κλήθηκε να απαντήσει για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ότι ψηφίστηκαν νέα επώδυνα μέτρα, χωρίς όμως απτό αντάλλαγμα για το χρέος. «Αντίδωρα σε βουλευτές δε δίνονται από αυτή την κυβέρνηση» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Οι βουλευτές αυτοί έχουν αποφασίσει ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουν μια πατρίδα που αδικήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις, απ’ όλους αυτούς που έκλεψαν το μέλλον των παιδιών μας. Κι εμείς έχουμε να αγωνιστούμε με τους Έλληνες που προσπαθούν. Οι μόνοι που δε δικαιούνται να μιλάνε, είναι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα μέχρι εδώ».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι βελτιωμένα κατά 100% σε σχέση με το θα ψηφίσουμε αυτά και άλλα τόσα του κ. Γεωργιάδη. Έχουμε κάνει σκληρή διαπραγμάτευση για να βελτιώσουμε τις παραμέτρους μίας συμφωνίας η οποία προφανώς δικαιούται να έχει μέλλον και στο χρέος αλλά και στην ποσοτική χαλάρωση. Δεν είναι δεδομένα όμως όλα σε μία διαπραγμάτευση.»

«Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Φάμελλος επιτέθηκε κατά των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «άλλη η πραγματικότητα των αριθμών και της πολιτικής και άλλη της τηλετρομοκρατίας. Εμείς είμαστε με την Ελλάδα που δουλεύει κι αυτή η Ελλάδα που δουλεύει και μπορεί και της αξίζει και έχει λύσει. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που χρεοκόπησε, μιας και οι πολιτικοί λειτουργούσαν σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, δημιούργησαν πολλά χρέη με δάνεια που δινόντουσαν με αέρα σε λίγους, αλλά δεν γίνονταν πραγματική οικονομία. Αυτή η Ελλάδα έχει κλείσει και το ξέρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και έχει δώσει τη θέση της σε μία Ελλάδα που προσπαθεί και δικαιούται».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΛΥΣΗΣ
Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος για το θέμα του Ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικές συμμαχίες που έχουν γίνει στην Ευρώπη μας δημιουργούν τη βεβαιότητα της λύσης. Προφανώς έχουμε απέναντί μας ένα κομμάτι του νεοφιλελεύθερου πυρήνα, του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, της λογιστικής ανάγνωσης της οικονομίας που δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που θέλουμε. Η Ευρώπη χρειάζεται να επιζήσει, να διεκδικήσει ένα προοδευτικό και κοινωνικό μέλλον μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Όλοι οι λόγοι και οι πραγματικοί της χώρας και οι πολιτικοί της Ευρώπης συνηγορούν προς τη λύση. Η πρωτοβουλία των Γάλλων εταίρων μας και η έλευση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών τη Δευτέρα στην Αθήνα, η ολοκλήρωση των μέτρων από τη μεριά μας, η δουλειά των Ελλήνων και η ανάγκη να ξεφύγουμε από τη λιτότητα, όλα συνηγορούν ότι θα έχουμε λύση».

Ο κ. Φάμελλος το πρωί εγκαινίασε τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Λάρισα, ενώ αργότερα συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλίας για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές.

Η επίσκεψη του υπουργού έκλεισε με την επίσκεψή του στη λίμνη Κάρλα.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/06/10/famellos-apo-larisa-o-syriza-telioni-ta-mnimonia-sto-telos-tis-thitias-tou/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.