Διάλεξη απ΄ τον Νίκο Πράντζο

Ο Βολιώτης αστροφυσικός και διευθυντής ερευνών της Γαλλίας Νίκος Πράντζος
Της Εταιρείας Αστρονομίας και του Σωματείου «Το Κοινόν των Μαγνήτων»

Την ερχόμενη Κυριακή, 26η Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ., ο Βολιώτης αστροφυσικός Νίκος Πράντζος που εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής Παρισιού θα δώσει στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για ένα «Ταξίδι στ’ αστέρια – χθες, σήμερα, αύριο».

Είναι γνωστό ότι ο δρόμος του Διαστήματος άνοιξε, τον 20όν αιώνα, χάρη στην πυραυλική θεωρία του Ρώσου Κωνσταντίνου Τσιολκόφσκι και του Αμερικανού Ρόμπερτ Γκόνταρντ, με την εκτόξευση του Σπούτνικ, το 1957. Σήμερα, 60 ακριβώς χρόνια μετά τον Σπούτνικ, αναρωτιόμαστε ποιό θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας στο Διάστημα. Θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε κάποτε στ’ αστέρια; Με τι είδους διαστημόπλοια και με ποιό κόστος;

Η ομιλία οργανώνεται με τη συνεργασία του Παγκοσμίου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων το «Κοινόν των Μαγνήτων», του οποίου ο ομιλητής είναι σήμερα πρόεδρος και από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Εντάσσεται δε στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών της Εταιρείας «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», που εξαιρετικά αυτή τη φορά γίνεται μια Κυριακή νωρίτερα (αντί της 3ης Δεκεμβρίου).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.