Γέφυρα… αλληλεγγύης με την «Κιβωτό του Κόσμου» έστησε ο Σύλλογος «Bridges & Diamonds» Νυρεμβέργης

Από αριστερά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Διαμαντής Γκίκας, η υπεύθυνη της δομής κα Κατερίνα Μαρτίνη και ο δημοσιογράφος και υποστηρικτής της «Κιβωτού» κ. Ηλ. Κουτσερής
Με συμβολική οικονομική ενίσχυση της δομής στον Βόλο

Μια γέφυρα… αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ανάμεσα στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας και τον Βόλο, μέσα από την οικονομική ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί από πέρυσι στο Διμήνι Μαγνησίας, κατάφερε και έστησε, ο «Ελληνικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων Bridges & Diamonds» (Γέφυρες και Διαμάντια), μέσω του προέδρου του κ. Διαμαντή Γκίκα, που βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη μας. Ο κ. Γκίκας, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλίας, έλκοντας την καταγωγή του από τα Τρίκαλα, προσπαθεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους Θεσσαλούς ομογενείς, να στηρίξουν με τον τρόπο τους, κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια αναπτύσσεται τόσο στην Θεσσαλία, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «Bridges & Diamonds» έχοντας βοηθήσει και στο παρελθόν την προσπάθεια του π. Αντωνίου με την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Αθήνα, θέλησε αυτή την φορά, να στηρίξει την νέα για τα δεδομένα της περιοχής μας δομή, που στεγάζει 28 αγοράκια στο σπίτι που βρίσκεται στο Διμήνι. Εκ μέρους του συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Δ. Γκίκας συνοδευόμενος από τον δημοσιογράφο και υποστηρικτή της «Κιβωτού Βόλου», επισκέφθηκε προσωπικά τη δομή και συνομίλησε με την υπεύθυνη λειτουργίας κα Κατερίνα Μαρτίνη και τους εργαζόμενους, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους. Ως επιστέγασμα της επίσκεψης, προχώρησε σε μια συμβολική οικονομική δωρεά, για την κάλυψη αναγκών της «Κιβωτού».

Ο Σύλλογος

Όπως παρουσιάζονται τα μέλη του συλλόγου που εδρεύει στην Νυρεμβέργη Γερμανίας, «ως Σύλλογος εθελοντών-πολιτών, επιλέξαμε τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης ως κύριο τομέα της δικής μας κοινωνικής δράσης. Εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της φιλίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, έχοντας μελετήσει τη διεθνή εμπειρία-τεχνογνωσία και την ελληνική πραγματικότητα, ιδρύσαμε στις 15 Δεκεμβρίου 2010 (ημέρα εορτή του Αγίου Ελευθερίου) έναν φιλανθρωπικό Σύλλογο, τον οποίο ονομάσαμε BRIDGES & DIAMONDS, τίτλο με συμβολική σημασία. Εργαζόμαστε εθελοντικά και κτίζουμε Γέφυρες, Γέφυρες Φιλίας και ανθρωπιάς με τη βοήθεια ανθρώπων εθελοντών (Διαμάντια) που συμβάλλουν στην κάλυψη των ουσιαστικών αναγκών των συνανθρώπων μας και των κενών που υπάρχουν στον ανθρωπιστικό χώρο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.