Αλλάζει όνομα και ξεκινάει έργα στην Καραμπατζάκη ο Δήμος Βόλου

«Η αλλαγή ονόματος προσβάλει την ιστορία της Ν. Ιωνίας» ισχυρίζονται μέλη της Επιτροπής Δημοτών

Σε τεχνάσματα που ξεπερνούν σε φαντασία κάθε προηγούμενο, προσφεύγει η Δημοτική Αρχή Βόλου προκειμένου να ξεπεράσει τα εμπόδια που έχουν θέσει το κράτος και η Δικαιοσύνη στην αλλαγή χρήσης του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας στην Καραμπατζάκη.

Η Δημοτική αρχή ενδεχομένως να εκτιμά ότι μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας να απόσχει από οποιαδήποτε εργασία στον συγκεκριμένο δρόμο, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, αλλάζοντας το όνομα της οδού Καραμπατζάκη σε «Θυμάτων Τρομοκρατίας».

Η πρόσκληση του προέδρου της επιτροπής Γ.Μουλά στην συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί η μετονομασία της Καραμπατζάκη.

Η ενέργεια αυτή φέρεται να βασίζεται σε αίτημα κατοίκων της περιοχής που υποβλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή ονοματοθεσίας και μετονομασίας οδών και πλατειών Δήμου Βόλου η οποία θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή της το μεσημέρι της Πέμπτης. Το αίτημα ωστόσο δεν κατατέθηκε απευθείας στην επιτροπή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr εστάλη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την οποία και διαβιβάστηκε στον Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αίτημα δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένα ονόματα και υπογραφές κατοίκων κάτι που έχει προβληματίσει την Επιτροπή Δημοτών Καραμπατζάκη μέλη της οποίας φέρεται να αμφισβητούν τη γνησιότητά του.

Σε επικοινωνία του magnesianews.gr με μέλη της επιτροπής ειπώθηκε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί προσβολή για την ιστορία της Νέας Ιωνίας και πρόθεση της Επιτροπής είναι να ζητηθεί η άποψη όλων των πολιτιστικών φορέων καθώς και των πολιτικών που διοίκησαν και έχουν άμεση σχέση με την περιοχή, για το εάν συμφωνούν με την συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου θα πρέπει να ληφθεί υπό το πρίσμα της απόφασης του ΣτΕ το οποίο υποχρεώνει τον Δήμο Βόλου να απόσχει από εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας για την υλοποίηση της επίμαχης μονοδρομήσεως επί της οδού Καραμπατζάκη μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ακυρώσεως που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής η εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2018. Εάν θεωρηθεί ότι η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου αφορά μια οδό η οποία μετά την αλλαγή ονομασίας δεν θα υφίσταται και επομένως ο Δήμος νομιμοποιείται να προχωρήσει σε έργα εκεί, αυτό χρήζει νομικής ερμηνείας που θα προβληθεί με επιχειρήματα, ενδεχομένως και από την πλευρά του Δήμου αλλά και των θιγόμενων κατοίκων το επόμενο διάστημα.

Διαγράφουν την ιστορία

Όπως καταγγέλουν πολίτες της που επικοινώνησαν με τη «Μαγνησία» με την κίνησή του αυτή ο Δήμος Βόλου προσβάλει τη Νέα Ιωνία επιχειρώντας να διαγράψει από την συλλογική συνείδηση των πολιτών την ιστορία της Νέας Ιωνίας και τους ανθρώπους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως ήταν ο Ευάγγελος Καραμπατζάκης. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Καραμπατζάκης διορίστηκε πρώτος Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας με το Βασιλικό Διάταγμα της 12/6/1947 που υπογραφόταν από τον Βασιλέα Παύλο και τον υπουργό Εσωτερικών Γεωργίου Παπανδρέου και διοίκησε το Δήμο για δύο χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.