Προβληματισμός στη Νίκη για την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό

Ο τρόπος που η Νίκη Βόλου έχασε από τον συμπολίτη Ολυμπιακό  στο ματς για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ με 3-2 την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό έφερε προβληματισμό σε τεχνική ηγεσία, παίκτες, διοίκηση και φιλάθλους.

Κόντρα στους ερυθρολεύκους η Νίκη φάνηκε ότι μπήκε χωρίς να προετοιμαστεί ψυχολογικά και χωρίς να έχει πάρει στα σοβαρά ένα ματς, που μπορεί να μην κρίνει τον βασικό στόχο της χρονιάς, αλλά μετρά πολύ στο γόητρο, καθώς είναι μία αναμέτρηση με τον αιώνιο αντίπαλο. Χωρίς τον καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό εγωισμό οι κυανόλευκοι άφησαν στο πρώτο εικοσάλεπτο τους αντιπάλους τους να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, να τους βάλουν δύο γρήγορα γκολ από στημένες φάσεις και να τους απειλήσουν και με τρίτο.

Η επίκληση της κούρασης και των συνεχόμενων αγώνων, που ως ένα βαθμό για τα προηγούμενα ματς ήταν δικαιολογημένη, δεν μπορεί να ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού δεν επήλθε κάποια κατάρρευση, όσο περνούσε η ώρα, αντίθετα οι παίκτες του Γιώργου Κούτση εμφανίστηκαν υπνωτισμένοι και με έλλειμμα συγκέντρωσης στην αρχή, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν καίγονταν γι’ αυτό το ματς. Χωρίς πάθος και τσαμπουκά και όντας άνευροι άργησαν να μπουν στο παιχνίδι και σίγουρα γι’ αυτό ευθύνεται και η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές, αν και ο Τάσος Καντούτσης ανέλαβε εκ μέρους του ίδιου και των συμπαικτών του εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την κακή εικόνα της Νίκης στο πρώτο ημίωρο.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι το ματς ξεκινούσε στις 5, αλλά αυτός και οι συμπαίκτες του ήρθαν στο γήπεδο στα πεντέμισι, θέλοντας να δείξει ότι ήταν «άφαντοι» στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου. Άλλη μία χαρακτηριστική ατάκα του υψηλόσωμου αμυντικού ήταν ότι ντρέπεται για τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον κόσμο και από τον πρόεδρο, ενώ απάλλαξε τον προπονητή του, δηλώνοντας ότι εκείνος δε φταίει σε τίποτα.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Κούτσης εμφανίστηκε θυμωμένος με τους παίκτες του, αλλά σίγουρα για την εμφάνιση του πρώτου μέρους δε γίνεται να μην έχει κι αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης.

Ο 45χρονος τεχνικός θα μιλήσει το πρωί της Παρασκευής στο Blue Heart Fm και την εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, απευθυνόμενος στους φιλάθλους της Νίκης, αρκετοί από τους οποίους μέσω του συγκεκριμένου διαύλου, που σίγουρα καθημερινά αποτελεί ένα είδος σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης των Νικιωτών, εκφράστηκαν εναντίον κάποιων επιλογών του τον τελευταίο καιρό και ειδικά στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Για παράδειγμα μία επιλογή που έχει συζητηθεί πάρα πολύ ήταν η χρησιμοποίηση στη βασική ενδεκάδα του τραυματία Κέρι στο ματς πρωταθλήματος, με τον πρώτο σκόρερ της Νίκης να είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, αφού ήταν ανέτοιμος να παίξει μετά τον τραυματισμό του στον αγκώνα στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Ιτέα.

Επίσης στο χθεσινό ματς Κυπέλλου καταλογίζεται στον Γιώργο Κούτση ότι έκανε, τη στιγμή που και ο ίδιος μιλά για κούραση, μόνο δύο από τις τέσσερις αλλαγές που είχε το δικαίωμα και η δεύτερη ήταν μετά το 80’. Πάντως, και με δηλώσεις ποδοσφαιριστών αλλά και διοικούντων το προηγούμενο διάστημα έβγαινε προς τα έξω ότι υπάρχει το βάθος και το γεμάτο ρόστερ, ώστε η ομάδα να αντεπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα, το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο.

Όπως και να ‘χει, η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο έφερε μία μικρή απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών, που θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους να μάχεται περισσότερο.

Ένα άλλο σημείο που προβληματίζει είναι οι αυξανόμενοι παθητικοί τραυματισμοί, όχι δηλαδή από χτυπήματα (και γι’ αυτό το ζήτημα  πρέπει να μιλήσει ο κ. Κούτσης), με τελευταίο θύμα τον Χρήστο Καρτσαμπά, που στο ζέσταμα της αναμέτρησης της Τετάρτης ένιωσε μία ενόχληση και ενώ είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα, αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον Παπαδήμα. Η πρώτη εκτίμηση για τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Νίκης είναι τράβηγμα στον προσαγωγό και σήμερα θα μάθουν στη Νίκη το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να λείψει. Την Πέμπτη πάντως έκανε ατομικό πρόγραμμα και το ίδιο θα συμβεί σήμερα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.