Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για παραμονή στο Βόλο της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το ψήφισμα για παραμονή στην πόλη της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ενώ οι σύμβουλο της ΛΑΣ Θόδωρος Τσαλούχας και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας ψήφισαν αρνητικά.
Όπως αναφέρει το ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή αναστολή μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο “Γεωργούλα”, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα:

Χαιρετίζει, κατ’ αρχήν, την απόφαση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από σοβαρή και ενδελεχή εξέταση όλων των δεδομένων και των επαπειλούμενων ιδιαίτερα δυσμενών παρενεργειών στη χειμαζόμενη, για σειρά ετών, οικονομία της περιοχής μας και όχι για ένα τακτικό, μικροπολιτικό ελιγμό, με μόνο στόχο την απόκτηση πολιτικού χρόνου, εν όψει των εκλογών του Μαΐου.
Υπογραμμίζει ότι και από μόνη της η απόφαση της αναστολής, “μέχρι νεωτέρας”, καταδεικνύει το γεγονός ότι η μεταφορά ούτε ως κατεπείγουσα, ούτε ως αδήριτη, μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση και προοπτική για την ισοδύναμη αναπλήρωση του εισοδήματος που θα χαθεί, αν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση της μεταφοράς.

Καλεί την τοπική κοινωνία, φορείς και απλούς πολίτες, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση, επιδεικνύοντας το ίδιο πνεύμα ενότητας και συνοχής, που επέδειξαν μέχρι σήμερα, απομονώνοντας εκείνους τους λίγους που λειτουργώντας με κριτήρια άλλα, από την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της πόλης, εξυπηρετούν εκούσια ή ακούσια τέτοια καταστρεπτικά σχέδια για την πόλη μας.
Διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εμμένει στην παραμονή της Ταξιαρχίας, αλλά αν καταδειχθεί, με πειστικά επιχειρήματα, ότι τούτη είναι αναγκαία, συζητεί ως μόνη εναλλακτική λύση την ισοδύναμη, πλήρως, αναπλήρωσή της και κανένα άλλο σενάριο, από αυτά που εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στο παρασκήνιο.

Οι μειοψηφίες
Ο Θ. Τσαλούχας τόνισε ότι πάει πολύ να βγαίνουν από πάνω κυβερνητικοί βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια, ενώ πάει πολύ η ΔΑ να παρουσιάζεται εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών, όταν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τις επιταγές της κυβέρνησης.
Ζήτησε δε, μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, οι αυτοαπασχολούενοι, οι εργαζόμενοι και οι στρατιωτικοί να δώσουν την απάντηση.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, έκανε αναφορά σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα που αποδόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες και άλλαξε η χρήση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η Δημοτική Αρχή, ψήφισε το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο, ενώ πάγιο αίτημα της Ν. Ιωνίας να φύγει το στρατόπεδο και να μετεγκατασταθεί σε κοντινή περιοχή στην πόλη.
«Θέλει πολύ μεγάλο πολιτικό θράσος και άκρατο λαϊκισμό, η ΔΑ που ψήφισε το Πολεοδομικό Σχέδιο, που λέει ότι το στρατόπεδο φεύγει από εκεί γιατί αλλάζει η χρήση του, να ζητά τώρα με ψήφισμα να παραμείνει, τόνισε.
Στο σημείο εκείνο τον διέκοψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, που του είπε «τέλος χρόνου», με τον σύμβουλο να απαντά «είστε ξεφτίλες, φοβάστε μια φωνή».

Συγχαρητήριο στον Ολυμπιακό
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αχ. Μπέος συνεχάρη τον Ολυμπιακό Βόλου για την άνοδό του στη Football league και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Νίκη, που θα παίξει αγώνες μπαράζ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.