Στην κορυφή του Έβερεστ Μαγγίτσης-Αναστασοπούλου

Την υψηλότερη κορυφή του κόσμου κατέκτησαν σήμερα 21 Μαΐου οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου, Νίκος Μαγγίτσης και Αλίκη Αναστασοπούλου, το Έβερεστ. Ο πρώτος έχει κατακτήσει ξανά την κορυφή, ενώ η συναθλήτριά του έγινε η τρίτη Ελληνίδα, που τα κατάφερε φέτος.

Παρά το πρόβλημα με τη μάσκα οξυγόνου που του παρουσιάστηκε στην τελική πορεία προς τα ψηλά, ο πολύπειρος ορειβάτης του ΕΟΣ Βόλου και η συνοδοιπόρος του, με την καθοδήγηση ντόπιων σέρπα, τα κατάφεραν, κόντρα στους δυνατούς ανέμους και τις πολύ χαμηλές, διψήφιες κάτω από το μηδέν, θερμοκρασίες.

Στο τέλος, έβγαλαν χαμογελαστοί και κοινοποίησαν και τις απαραίτητες φωτογραφίες από την παγωμένη κορυφή, πριν ξεκινήσουν τον εξίσου δύσκολο δρόμο του γυρισμού!

Η κορυφή του Έβερεστ έχει δημιουργήσει ένα θρύλο γύρω από το όνομά της και όχι άδικα. Και ο αριθμός εκείνων που επιχειρούν να την «κατακτήσουν», παρά τις πολλές δυσκολίες, αυξάνεται διαρκώς.

Σε υψόμετρο 8.848 μέτρων, το υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι το βουνό Έβερεστ, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ, στην Ασία. Σε αυτό το ύψος ο αέρας είναι αραιός και η έλλειψη οξυγόνου, οι δυνατοί άνεμοι και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ανάπτυξη χλωρίδας ή πανίδας στις ανώτερες πλαγιές.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.