Στους οκτώ του κόσμου η Εθνική πόλο ανδρών, 11-9 τις ΗΠΑ

Greece players prepare before their eighth final round match against Romania at the men’s European Waterpolo Championships in Belgrade, Serbia, Sunday, Jan. 17, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά που σημείωσε τέσσερα τέρματα, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πανηγύρισε μεγάλη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ με 11-9 και προκρίθηκε στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Η Ελλάδα μπήκε κάπως νωθρά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, κυρίως λόγω του άγχους που την κατέβαλε. Από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά, οι Έλληνες διεθνείς «πάτησαν» γκάζι σε ένα παιχνίδι που καθ’ όλη την διάρκεια του ήταν ντέρμπι.

Η ομάδα του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου παραμείνει πιστό στο ραντεβού της από το 1991 με τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου και θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι την Ιταλία για μια θέση στους «4».

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΗΠΑ (Ουντόβιτσιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Τσουπίντο 1, Ντάουμπ 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.