Εκδήλωση ΝΑΡ και νΚΑ για κλιμάκωση της αντιπολεμικής πάλης

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ανταγωνισμός Ελλάδας – Τουρκίας: εξορύξεις, ΑΟΖ, γεωπολιτικός ρόλος. Οι «κόκκινες γραμμές του αντιπολεμικού αγώνα απέναντι στα εθνικά αστικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού», οργανώνουν το ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα) και η νΚΑ (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση)στην αίθουσα Μ του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Θόλος) το Σάββατο 22/02 στις 19:30. Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Ελαφρός μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο περιβόητος ανταγωνισμός Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχει καλούς και κακούς. Είναι ένας ανταγωνισμός διεκδίκησης οικονομικών και ενεργειακών οδών μεταξύ των ισχυρών αστικών κέντρων των δύο χωρών που δεν αποσκοπεί στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των λαών τους, αλλά την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών τους ομίλων. Προϋπόθεση δε για την κατοχύρωση της κυριαρχίας του ενός ή του άλλου πόλου είναι η μετατροπή των δυο λαών σε κρέας για τα κανόνια της πολεμικής μηχανής. Από αυτή την άποψη ο ανταγωνισμός Ελλάδας – Τουρκίας είναι επικίνδυνος και αντιλαϊκός και από τις 2 πλευρές.

«Το βασικό ζητούμενο της περιόδου δεν είναι η υποταγή στην κυρίαρχη στρατηγική που επιδιώκει να πείσει την κοινωνική πλειοψηφία πως τα σύνορα βρίσκονται 200 ναυτικά μίλια πέρα από τη χερσαία επιφάνεια κάθε χώρας, αλλά να οικοδομηθεί έναν αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα που θα μπλοκάρει τους πολεμικούς σχεδιασμούς, θα βροντοφωνάξει πως η νεολαία ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ για τα κέρδη των πετρελαϊκών και τελικά θα αποσυνδέσει τη ζωή και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας από εκείνα των οικονομικών ελίτ», αναφέρουν οι οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ.
Ο εχθρός δεν είναι οι γειτονικοί λαοί, αλλά είναι στην ίδια μας τη χώρα στο πρόσωπο των θεσμικών εγκάθετων της ΕΕ, των καπιταλιστών που πλουτίζουν με την κοινωνική φτώχεια και το ρήμαγμα του περιβάλλοντος και των κυβερνήσεων που προωθούν και στηρίζουν τα συμφέροντα τους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.