Πασχαλινό ντεκόρ φτιαγμένο από τα παιδιά σας!

Χειροτεχνίες για να στολίσετε πασχαλινά το σπίτι σας

Η περίοδος του Πάσχα πάντα ήταν αγαπημένη για τα παιδιά. Τώρα που οι συνθήκες έχουν αλλάξει, δεν παύει τα παιδιά να θέλουν να ασχοληθούν με χειροτεχνίες, να ζωγραφίσουν και να κάνουν όμορφα πράγματα που θα στολίσουν το σπίτι. Άλλωστε τώρα έχουν πολύ χρόνο και μια χειροτεχνία μπορεί να δώσει και λίγο χρόνο στους …γονείς.

Με πολύ εύκολα υλικά, που οι περισσότεροι τα έχουν στο σπίτι ή μπορούν να τα παραγγείλουν από το διαδίκτυο, μπορούν οι μικροί μας φίλοι να κάνουν υπέροχα πράγματα.
Για τις χειροτεχνίες θα χρειαστείτε τα ρολά από το χαρτί υγείας, χαρτόνια, λευκά χαρτιά, μαρκαδόρους, κόλλα, ψαλίδι και πολλή πολλή φαντασία! Μην ξεχνάτε ότι το σπίτι πάντα είναι ένας θησαυρός δημιουργίας!

Λαγουδάκια πασχαλινά

Θα χρειαστείτε το ρολό από το χαρτί υγείας, χαρτόνι, μαρκαδόρους ή νερομπογιές, ψαλίδι και κόλλα.
Ντύνετε το ρολό με ένα χρωματιστό χαρτί ή χαρτόνι. Πάνω ζωγραφίζετε μάτια, μουστάκι, μυτούλα και δόντια, ή για δόντια μπορείτε να κόψετε λίγο χαρτί και να τα κολλήσετε. Τα αφτιά γίνονται με δύο λωρίδες από το ίδιο χαρτόνι με αυτό του σώματος του λαγού!

Στεφάνι με χάρτινα πολύχρωμα αυγά

Θα χρειαστείτε πολλά χαρτόνια ή πολύχρωμα χαρτιά από παλιά περιοδικά ή από χαρτί περιτυλίγματος. Κόψτε σε σχήμα αυγού και κολλήστε το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα πασχαλινό στεφάνι. Ολοκληρώστε με μια κορδέλα για να μπορείτε να το κρεμάσετε.

Λαγουδάκι- Τσαντάκι

Για το λαγουδάκι τσαντάκι θα χρειαστείτε δύο χάρτινα πιάτα, χαρτόνι, μπογιές, κορδέλα και πολλές καραμέλες.
Κόψτε ένα μέρος από το ένα πιάτο σε σχήμα μισοφέγγαρου. Συράψτε τα δυο πιάτα ώστε ο ένας πάτος να κοιτά τον άλλο. Κόψτε χαρτόνι για τα αυτάκια του λαγού και συράψτε τα πάνω στο πιάτο. Ζωγραφίστε στη μπροστινή πλευρά ματάκια, δοντάκια και μουστάκι και στηρίξτε την κορδέλα. Γεμίστε με καραμέλες ή ότι άλλο θέλετε και είναι έτοιμο!

Κοτοπουλάκι από ρολό χαρτί

Θα χρειαστείτε δύο ρολά, κίτρινο χαρτόνι, μπογιές και κόλλα. Κόψτε και κρατήστε τα ¾ από κάθε ρολό. Ντύστε το με το κίτρινο χαρτόνι και κολλήστε το ένα πάνω στο άλλο. Ζωγραφίστε ματάκια, μυτούλα ή κολλήστε τα σχήματα από χαρτόνι κολλήστε και δύο λωρίδες για χεράκια και είστε έτοιμοι!

Λαγός από χαρτί εφημερίδας

Εδώ θα χρειαστείτε πολύ λίγα υλικά. Σε ένα μπλοκ ζωγραφικής ή σε ένα χρωματιστό χαρτόνι κολλήστε το σχήμα από ένα λαγό, που θα έχετε κόψει προηγουμένως από μια εφημερίδα. Ζωγραφίστε τα στοιχεία του προσώπου, αντί για ματάκια μπορείτε να κολλήσετε κουμπιά και για μουστάκι λίγο νήμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.