Φώφη Γεννηματά: Καθυστερημένες οι ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα

«Καθυστερημένες» χαρακτήρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

«Όταν έρχεστε στις 3 Ιουλίου να ανακοινώσετε αυτά που σας λέμε από τον Μάιο σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως αυτά ου εξαγγείλατε μέχρι τώρα είναι ανεπαρκή» ανέφερε κατά τη δευτερολογία της στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σημειώνοντας πως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έγιναν «πολύ αργά και καθυστερημένα».

Έκανε επίσης λόγο για «αλχημείες» στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την αφορούν «ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Σας ρωτώ ποιος σοβαρός επιχειρηματίας αποφασίζει να ανοίξει τον Ιούνιο την επιχείρησή του όταν ξερει ότι το μέλλον μπροστά του θα είναι αβέβαιο» είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Μου λέτε ότι σας κάνω κριτική, θα συνεχίσουμε να σας κάνουμε δυναμική κριτική και μέσα και έξω από τη Βουλή».

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να φροντίσει «έστω να εφαρμόσει αυτά που εξήγγειλε με καθυστέρηση».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Προανακριτική η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να σπάσει το απόστημα με τους παρακρατικούς θύλακες που δεν αρμόζει στη Δημοκρατία». Υποστήριξε ακόμη πως το σύστημα αυτό του παρακράτους στηρίχθηκε στους ανθρώπους της δεξιάς και το ενσωμάτωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι η Ν.Δ. «κρατάει έξω από το κάδρο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε πως το Κίνημα Αλλαγής «η μόνη πραγματική αντιπολίτευση» – όπως είπε – «θα σταθεί ανάχωμα στη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης».

Η κ. Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «αρνείτε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών». «Αρνείστε έτσι να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και να υπάρξει ένα αρραγές μετωπο στο εσωτερικό της χώρας, ιδίως τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι την ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήσει.

Σημείωσε ακόομη πως η κυβέρνηση «δεν έχετε λευκή επιταγή στους χειρισμούς της» και παρατήρησε πως δεν έδρασε προληπτικά ούτε για τις μετακινήσεις στον Έβρο, ούτε για το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, ούτε για την Αγία Σοφία.

Δήλωσε ακόμη πως το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ του διαλόγου με ττην Άγκυρα και των σχέσεων καλής γειτονίας διερωτώμενη όμως γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει αυτόν τον διάλογο «τώρα που η Τουρκία σας έχει βάλει το περίστροφο στο τραπέζι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.