Ελεύθερος με όρους ο 33χρονος με τα δεκατρία δενδρύλλια χασίς στο Πήλιο

Είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης

Ελεύθερος, με όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 33χρονος, που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών έχοντας φυτέψει σε αποθήκη 13 δενδρύλλια χασίς. Ο δράστης που είναι Αθηναίος και ήρθε στην περιοχή για να εργαστεί ως σερβιτόρος για καλοκαίρι, είπε ότι τα φυτά προοριζόταν για προσωπική του χρήση, ενώ τα δενδρύλλια που ξεριζώθηκαν ήταν ύψους από 0,20 ως και 1,20 μ., σε γλάστρες. Επίσης οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει από το χώρο τρεις ανεμιστήρες, λαμπτήρα φωτισμού, μετασχηματιστή, ψηφιακή συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας – υγρασίας και χρονοδιακόπτη.

Δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή
Στο μεταξύ δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή από κοινού άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος δύο δραστών, που συνελήφθησαν την Πέμπτη σε χωριό του κεντρικού Πηλίου για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στην ανακρίτρια του τμήματος διακοπών του Πρωτοδικείου Βόλου.
Μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι που διαμένουν οι συλληφθέντες (είναι εργοδότης και υπάλληλος) και στο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ενός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων, λάστιχα ποτίσματος, δύο νάιλον συσκευασίες με συνολική ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 664 γραμμαρίων, 36 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 1.500 €, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ η Αστυνομία κατάσχεσε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.