«Ας αποτελούμε εμείς την ντροπή του κλάδου,δεν πειράζει»

Ο γ.γ. του Συλλόγου Θαν. Σιμώτας

Την αναστολή της προγραμματισμένης πανελλαδικής τους κινητοποίησης, αποφάσισαν «σε ένδειξη καλής θέλησης» οι εκπρόσωποι 21 ενώσεων και σωματείων τουριστικών λεωφορείων-γραφείων της χώρας, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις πολλών μελών. Όπως ανέφερε ο κ. Θανάσης Σιμώτας, γραμματέας του Σωματείου Μαγνησίας «Κάποιοι λοιπόν πριν προλάβουν να διαβάσουν την ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα, μας είπανε άλλοι ξεφτίλες, άλλοι πάλι μας είπαν πως πρέπει να ντρεπόμαστε, άλλοι πως πήραμε πολλά λεφτά και πουληθήκαμε κ.ο.κ.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Μόλις στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν 18 ημέρες έγινε η πρώτη τηλεδιάσκεψη της κίνησης μας με την συμμετοχή 12 ενώσεων και σωματείων. Μετά από 4 συνεδριάσεις και 18 ημέρες, επαναλαμβάνω, τα 12 σωματεία γίναμε 20 και προστέθηκαν και 3 ομοσπονδίες! Για τις “μεγάλες” ομοσπονδίες του κλάδου μας, δεν θα αναφερθώ. Σε 18 ημέρες (επαναλαμβάνω) λοιπόν προλάβαμε να πουληθούμε, να ξεφτιλιστούμε να πρέπει να ντρεπόμαστε. Σε 18 ημέρες αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα άμεσα οικονομικά θέματα που μας αφορούν. Αυτά ήταν ο συμψηφισμός των τελών κυκλοφορίας με τα περσινά και η διεκδίκηση της αποζημίωσης θέσεων που βαλτώνει από το καλοκαίρι που ψηφίστηκε. Όλοι συμφωνήσαμε και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουν τα αιτήματα μας εκεί που πρέπει. Τυχαία λοιπόν ο υφυπουργός Οικονομικών, έκανε παρέμβαση σε τηλεδιάσκεψη της κίνησης μας, και δεν απευθύνθηκε στις “μεγάλες” ομοσπονδίες, για να ανακοινώσει αυτά που συζητάμε. Προφανώς διάλεξε τους ξεφτιλισμένους και τους πουλημένους και αγνόησε τις μεγάλες ομοσπονδίες που τον πίεζαν τόσο καιρό…

Ασφαλώς δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ούτε είδα κανέναν να πανηγυρίζει. Ας σκεφτούμε όμως τι πήραμε. Πήραμε μείωση στα τέλη κυκλοφορίας 50%. Σίγουρα θέλουμε το 100%. Όλοι. Συμφωνούμε. Πήραμε όμως και κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου. Την αποζημίωση θέσεων θα την πάρουν όλοι οι συνάδελφοι χωρίς την προϋπόθεση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Όλοι! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ή είστε όλοι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, μετά από 12 μήνες ακινησίας και δεν σας αφορά; Αν εσείς είστε, δείτε τον συνάδελφο δίπλα σας! Συνάδελφοι η απόφαση ποτέ δεν είναι εύκολη ειδικά όταν αφορά χιλιάδες οικογένειες. Όμως σίγουρα είναι αληθινή και χωρίς ιδιοτέλεια. Εμείς θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε πριν 18 ημέρες. Δεν έχει σημασία αν από 20 γίνουμε 19 ή 18. Αν σε 18 ημέρες καταφέραμε αυτά τα λίγα, τότε αξίζει να συνεχίσουμε κι ας είμαστε ξεφτίλες και πουλημένοι.

Ας αποτελούμε εμείς την ντροπή του κλάδου μας. Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε ενωμένοι να διεκδικούμε. Η πρόσκληση προς όλους είναι ανοιχτή όπως ήταν από την πρώτη στιγμή. Όσο γι’ αυτούς που αποφάσισαν να κατέβουν από το πλοίο, δεν πειράζει. Πάλι φίλοι θα είμαστε!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.