Η αγορά έχει καταρρεύσει …και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις

Γράφει ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έπαιξε τη χώρα στα ζάρια» και έχασε, αλλά ο μεγάλος χαμένος είναι όλος ο ελληνικός λαός. Έπεσε στην παγίδα των εκλογών που προκάλεσαν και έφερε μέσα σε ένα μήνα τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο.

Η θλιβερή διαπίστωση για έλλειψη ρευστότητας, δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν. Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με την αξιοπρέπειά τους και μόνο.

Τα παρακάλια κορυφαίων κυβερνητικών Υπουργών προς την Ευρώπη να δώσει στη χώρα μας όσα μας χρωστάνε(!!) για να σωθούμε από τη χρεωκοπία, αλλά και τα «παρακάλια στους πολίτες για να πειστούν να προσέλθουν στα γκισέ της Εφορίας και των Τραπεζών για να αποπληρώσουν όσες από τις οφειλές τους μπορούν, δε διορθώνουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Η αγορά είναι «πεθαμένη», οι επιχειρηματικές δραστηριότητες «νέκρωσαν» και τα λεφτά των Τραπεζών «στερεύουν» επικίνδυνα. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και η εφιαλτική απειλή για στάση πληρωμών, έχουν προκαλέσει στον εμπορικό και στον επιχειρηματικό κόσμο έντονη αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα όλοι να παραμένουν σε «στάση αναμονής» και να μην αναπτύσσεται καμία δραστηριότητα.

Κανείς δεν ρισκάρει να προχωρήσει σε επενδύσεις ή ενισχύσεις της επιχείρησής του σε ένα τέτοιο οικονομικό κλίμα και η χώρα γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει «η ώρα της πραγματικότητας» και οφείλει να δράσει επιτέλους. Η κατάσταση που η ρητορεία της και η πολιτική της έχει διαμορφώσει στη χώρα πρέπει να ανατραπεί με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, με νομοθετικές παρεμβάσεις, καταθέτοντας την συμφωνία του Eurogroup για κύρωση στη Βουλή.
Είναι η ώρα να αντιληφθεί και να αποδεχθεί πως με «αριβιστικές» πολιτικές, η χώρα οδηγείται κατευθείαν στην κατάρρευση.

Καιρός να αφήσουν τα στελέχη της τα τηλεπαράθυρα και να πιάσουν δουλειά, διασώζοντας ουσιαστικά τόσο την αξιοπρέπεια την δική τους, αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.