“Κλέος, κῦδος, εὖχος”

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Είναι πιο σημαντικό τώρα που όλα είναι πιο δύσκολα και τίποτε δεν χαρίζεται, να κάνουμε με γνώση τις επιλογές μας.
Αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη από πολιτικές ή θρησκευτικές αντιθέσεις.
Δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς και θρησκευτικούς τζιχαντιστές της ισορροπίας της κοινωνικής γαλήνης, ή της πατροπαράδοτης θρησκευτικής μας πίστης.
Δεν έχει ανάγκη από πολιτιστικές αλλαγές και νέες πολιτιστικές πατερίτσες για να διαμορφώσει εξ αρχής πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Η Ελληνική πολιτιστική, πολιτειακή και κοινωνική κουλτούρα, πρόσφερε και εξακολουθεί να προσφέρει μαγιά και προζύμι στους άλλους λαούς δημιουργώντας αρχικούς ιδεολογικούς άρτους για τους πεινάλες καπηλευτές της δικής μας γενεαλογικής πινακωτής.
Δημιουργούμε μαχητικά πατήματα και αποταμιεύματα κλέους στους ζηλευτές του άρτου αρνούμενοι να δεχτούμε δοτούς γεωγραφικούς προσδιορισμούς και τεχνικές ονοματοδοσίες στο παγκόσμιο καταπατημένο υπάρχεσθαι σαν φοβισμένα ενεργούμενα μιας μοίρας που μας υπερβαίνει.
Έχουμε δική μας ταυτότητα και εμείς δημιουργούμε νέους δρόμους αυτογνωσίας σ΄ αυτούς που έχουν χάσει την ιστορική και φυλετική τους ταυτότητα ψάχνοντας δεξιά και αριστερά ως πλιατσικολόγοι της νέας ταραγμένης εποχής να αποκομίσουν συναινετικά ή δικαστικά οφέλη αυτοπροσδιορισμού της δικής τους ιστορικής και γεωγραφικής ανακρίβειας.
Δεν αντιγράφουμε, και δεν καυχησιολογούμε για το ιστορικό των προγόνων μας δωρούμενο εύχους στους συνεχιστές της γενεαλογικής μας αξίας.
Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι, η γέννηση γνησίων ηγετών επιβητόρων της ιστορικής μας άμαξας, να την οδηγήσουν στους δρόμους της αλήθειας και της ειλικρινούς ακολουθίας των άλλων λαών και όχι να την καταντήσουν απολειφάδι υποτραπέζιου γεύματος κάποιων ισχυρών μεταμεσονύκτιων αρπάγων της αδιάσπαστης ιστορικής μας συνείδησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.