Freedom pass: Ό,τι και να σημαίνει, είναι εξαιρετικό για τον Έλληνα τουρίστα

Η έγκριτη εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, την παραμονή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη πόλη μας, φιλοξένησε την άποψη του υπογραφόμενου περί του τι αίτημα θα του ζητούσα,(εννοείται αναφορικά με τον Τουρισμό).

Αναφέρθηκα στην εντελώς μη αξιοποίηση του  «voucher – Τουρισμός για όλους»  του 2021, όπου 120.000 κάτοχοι αυτού του voucher,  επί ένα χρόνο το κατείχαν αναξιοποίητο. Παρότι μετείχα στο πρόγραμμα υλοποίησής του ,ως τουριστικό γραφείο, ήδη έγκαιρα και τεκμηριωμένα, είχα προβλέψει την αναποτελεσματικότητα μιας ΚΥΑ, πολυσύνθετης, δυσνόητης, μη υλοποιήσιμης (35 σελίδες κείμενο). Κρίθηκε εκ του αποτελέσματος – σχεδόν μηδενική η χρήση του!

Συγκυριακά η Κυβέρνηση μόλις προχθές ανάγγειλε τη χρήση του  Freedom Pass (σημείωση: γιατί δεν επινοήθηκε ελληνικός όρος, αφού απευθύνεται σε γηγενείς και όχι σε εισερχόμενους?).

Σαφώς το Υπουργείο Τουρισμού απεδέχθη  την αναποτελεσματικότητά  του «voucher τουριστικών γραφείων» του 2021. Άλλωστε, την ίδια χρονιά, οικονομικό στέλεχος της Κυβέρνησης (και της Μαγνησίας) είχε προσπαθήσει – ανεπιτυχώς – για πιο διαχειρίσιμη  χρήση του. Η βουλευτής Μαγνησίας κ. Παπανάτσιου είχε κάνει ανάλογη επερώτηση στη Βουλή, όπου στην απάντησή της, η Κυβέρνηση υποδήλωσε τις δυσκολίες χρήσης. Αλλά μια ΚΥΑ χρειάζεται τρείς υπουργούς για να αλλάξει.

Και να η δικαίωση στο γιατί απέβη αχρησιμοποίητο το περσινό voucher. Η Υφυπουργός κ. Ζαχαράκη μεταξύ άλλων  ανάφερε : «…..Επιλύονται πολλά ζητήματα του παλαιοτέρου προγράμματος με διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική, χωρίς γραφειοκρατία» !!

Τόσο απλό! Δεν θα αφορά  μόνον τουριστικά γραφεία η μόνον καταλύματα. Δεν θα χρειασθούν ΚΕΠ, επιστρεπτέες καταβολές, ενημερότητες κλπ. Ο ενδιαφερόμενος θα πληρώνει με τη κάρτα (Freedom Pass) για όποια τουριστική παροχή επιθυμεί. Θα πληρώνει με δικά του χρήματα την τυχόν διαφορά στο τουριστικό προϊόν που αγοράζει. Ο πάροχος δε , δεν θα περιμένει 8-12 μήνες να εισπράξει την επιδότησή του, ούτε να αρνηθεί πάμπολλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά γραφεία: « Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

 

Νίκος Βισβίκης

Ταξιδιωτικός πράκτορας

Οικονομολόγος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.