H ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ τιμά τα Άτομα με Αναπηρίες

Tης Προέδρου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ κας Αναστασίας Μορφογιάννη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση για την υποστήριξη της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει παράλληλα να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικά και μας αφορούν όλους.

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν με αναπηρίες και δοκιμάζονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες είναι σαν όλους τους υπολοίπους, διεκδικούν και τους αναλογεί ίση μεταχείριση και όχι λύπηση. Στόχος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ αλλά και προσωπικός μου στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρίες μέσω σημαντικών προσπαθειών, δράσεων και προγραμμάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες αποτελεί μια αφορμή για να έρθουν στο προσκήνιο οι δυσκολίες, κάποιων ξεχωριστών συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είναι και μέλη της οικογένειάς μας. Γιατί η απόσταση που χωρίζει έναν άνθρωπο υγιή – αρτιμελή, από έναν άνθρωπο ανάπηρο, με ευάλωτη υγεία είναι πολύ μικρή.
Κάνοντας αυτές τις σκέψεις μας πράξη, όχι μόνον για σήμερα, αλλά και για το μέλλον, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ τιμά τα Άτομα με Αναπηρίες και είναι καθημερινά δίπλα τους, εκτιμώντας ότι το σημαντικότερο κομμάτι είναι η συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε εμείς τους ανθρώπους με δυσκολίες κινητικές, νοητικές, ψυχικές.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να είναι συνείδηση όλων μας, όχι μόνο την ημέρα που έχει καθιερωθεί να εορτάζονται, αλλά και κάθε μέρα. Είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να κάνει μικρά πράγματα για τη διευκόλυνση της ζωής τους, ενώ είναι πολύ δύσκολο για τους ίδιους να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία μας. Το να είσαι άτομο με αναπηρίες δεν είναι επιλογή, το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρίες όμως είναι.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας δεσμεύεται καταρχήν ηθικά αλλά και μέσω δράσεων που υλοποιεί με συνείδηση και βούληση ότι θα πρωτοπορήσει και θα πρωτοστατήσει σε όλα όσα μπορούν να αναδείξουν τη θεμελιώδη πίστη μας ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη 3/12/2014 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες στην πλατεία Πανεπιστημίου, η οποία σε περίπτωση κακοκαιρίας και βροχόπτωσης θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, Λήμνου 12 με Ελασσώνος στην περιοχή των Παλιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.