Η Περιφέρεια αναζωογόνησε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο, την Κάρλα

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Παρέμβαση στην ημερίδα για την λίμνη Κάρλα που διεξήχθη σήμερα, πραγματοποίησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.
Ο κ. Καλτσογιάννης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε το 2014 από το αρμόδιο υπουργείο την αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση των έργων στην Κάρλα που μέχρι εκείνη την περίοδο καρκινοβατούσαν, με αποτέλεσμα η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει βγάλει «κόκκινη» κάρτα. Ουσιαστικά η Ελλάδα κινδύνευε να επιστρέψει το ποσό των 180.000.000 ευρώ.
Με άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια κατάφεραν και υλοποίησαν τα απαιτούμενα έργα και έτσι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επιστροφής των χρημάτων σε μια περίοδο που η χώρα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε ένα ευρώ.
Η Περιφέρεια απέδειξε πως με τις σωστές ενέργειες μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κτίζοντας νέες γέφυρες εμπιστοσύνης με την κοινωνία και εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Συγχρόνως έσωσε την τιμή της χώρας και ανέκτησε την αξιοπιστία της στα διεθνή όργανα λήψης αποφάσεων.
Η Κάρλα αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια και με την ολοκλήρωση των έργων μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση της Θεσσαλίας.
Παράλληλα αποτελεί ένα μεγάλο αρδευτικό και υδρευτικό έργο που μπορεί να επιλύσει το ζήτημα της υδατικής ενίσχυσης των παρακάρλιων περιοχών και του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.
Όλοι οι φορείς, οι τοπικές κοινωνίες, οι πολίτες μπορούν να συνεργαστούν δημιουργικά στην αξιοποίηση, προστασία και ανάδειξη ενός τόσο σπουδαίου έργου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.