Ηττήθηκε η πολιτική της λασπολογίας

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Για την υπόθεση Novartis η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: Όλα στο φως χωρίς κουκούλες. Αντίθετα η κυβέρνηση έχει μόνο ένα σκοπό: να πετάξει λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Προχθές η Βουλή συνεδρίασε 20 ώρες και αποφάσισε την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών των δέκα καταγγελλόμενων πολιτικών.
Προχθές, όμως ξεκίνησαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με την πρώτη κατοικία να απειλείται, ενώ στο Βερολίνο η Μέρκελ υποδεχόταν τον Ζάεφ με την φράση «καλωσορίζω τον μακεδόνα πολιτικό»
Την ίδια στιγμή η Τουρκία προκαλεί και απειλεί στο Αιγαίο και δεν αφήνει τους Ιταλούς να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Και, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδιώκει την ενότητα και την συνεννόηση με τα κόμματα τη αντιπολίτευσης προς όφελος του τόπου, αντιθέτως επιλέγει να μετατρέψει την ποιοτική ζωή σε τηλεοπτική αρένα διχάζοντας, πολώνοντας και λασπολογώντας.
Ενώ θα έπρεπε να αφήσει την Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση Novartis όπου κανείς δεν αμφισβητεί για την ύπαρξη σκανδάλου σε διεθνές πλέον επίπεδο, κατέφυγε σε σκευωρίες μόνο και μόνο για να εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους.
Ωστόσο οι καταγγελλόμενοι με στοιχεία και επιχειρήματα έδωσαν ηχηρές απαντήσεις αναγκάζοντας τον κ. Τσίπρα να καταφεύγει σε έννοιες περί πολιτικής ευθύνης και να αναζητά σωτηρία σε αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους λες και αυτές θα σώσουν την πραγματική οικονομία.
Για την ταμπακιέρα, όμως ούτε κουβέντα. Και αυτή δεν είναι άλλη από την δύσκολη θέση πολλών ασφαλισμένων οι οποίοι για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πολλές φορές ταλαιπωρούνται από τις ελλείψεις σκευασμάτων με την κυβέρνηση αδύναμη να τους προστατεύσει.
Είναι όλοι αυτοί που η ζωή τους έχει γίνει φαρμάκι και αναμένουν την ώρα της μιας και μοναδικής κάλπης για να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση…χωρίς κουκούλες βέβαια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.