Λιγότερα πλεονάσματα, περισσότερες δουλειές

Γράφει ο Γιώργος Καλτσογιάννης π. αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας

Τα υπερπλεονάσματα του 3,5% με τα οποία συμφώνησε με τους δανειστές η σημερινή κυβέρνηση, πνίγουν την πραγματική οικονομία, γιατί υπερφορολογούν τους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες, υπονομεύοντας την ανάπτυξη.
Όλοι μας βλέπουμε στην πράξη τα δυσάρεστα αποτελέσματα μιας κακής διαπραγμάτευσης. Οι οφειλές προς την Εφορία αυξάνονται κάθε μήνα κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ κτύπησαν «κόκκινο», τα «κόκκινα» δάνεια πληθαίνουν, ενώ η κατανάλωση έχει πιάσει πάτο με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να ζουν δραματικές καταστάσεις.
Συμπέρασμα; Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειές και οι επαγγελματίες είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Ο στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας δεν έχει προηγούμενο.
Τι πρέπει να γίνει; Την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς όπου ανέφερε ξεκάθαρα πως η χώρα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να πετύχουμε λιγότερα πλεονάσματα.
Έτσι οι φόροι θα μειωθούν, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα «ανασάνουν», η ρευστότητα στην αγορά θα τονωθεί και πολλές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.
Πώς μπούμε να πείσουμε τους δανειστές να συμφωνήσουν σε κάτι που όλοι οι Έλληνες ζητούν; Μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και την προσέλκυση επενδύσεων. Μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της αξιοποίησης των κρατικών πόρων για επενδύσεις.
Δράσεις που μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να υλοποιήσει, ώστε το Κράτος μπορεί να έχει έσοδα μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι από την υπερφορολόγηση των πάντων.
Αυτός είναι ο στόχος της Ν.Δ. που σε λίγους μήνες θα είναι η νέα κυβέρνηση του τόπου. Να βγάλει την χώρα από την θηλιά των υπερπλεονασμάτων και της δώσει αναπτυξιακή προοπτική.
Το έχει ανάγκη ο τόπος μας, το δικαιούνται τα εκατομμύρια των Ελλήνων με τις τεράστιες θυσίες που έκαναν τα τελευταία οκτώ χρόνια, το απαιτεί η ίδια οικονομία.
Για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα των θέσεων εργασίας και όχι των επιδομάτων, την Ελλάδα της ελπίδας και όχι τις μιζέριας.