«Μητσοτάκης τέλος;»

Του Γιώργου Πετρουλάκη, Διεθνολόγου, πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας, μέλος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Ο κόσμος έχει προβλήματα. Με το κινητό του Ανδρουλάκη θα ασχολούμαστε συνέχεια;» αναρωτήθηκε προ ημερών υπουργός της κυβέρνησης.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με το κινητό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν δεν είχε «ασχοληθεί» για μήνες η ίδια η κυβέρνηση. Και κάηκαν, καίγοντας μαζί τον πρωθυπουργό.

Σπαρτάρησε όπως το ψάρι στο αγκίστρι η ΝΔ στο θέμα των υποκλοπών. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η υπόθεση, οι αγωνιώδεις αντιδράσεις τους θα ήταν ανέκδοτο.

Θυμηθείτε, σε ελεύθερη απόδοση, τι ακούσαμε κατά σειρά:

Δεν υπάρχουν υποκλοπές. Υπάρχουν, αλλά είναι νόμιμες. Είναι νόμιμες, αλλά είναι λάθος. Το ζήτησαν οι Αρμένιοι και οι Ουκρανοί. Δεν το ζήτησαν. Μπορεί να φταίνε οι Ρώσοι και οι Τούρκοι. Δεν φταίνε. Φταίει όμως ο Ανδρουλάκης που δεν πάει να ενημερωθεί. Αλλά τελικά δεν γίνεται να ενημερωθεί , είναι απόρρητο. Και όποιος σπάσει το απόρρητο δέκα χρόνια φυλακή. Α! Και ο φάκελος της παρακολούθησης εξαφανίστηκε, τι κρίμα.

Βέβαια, να γίνει Εξεταστική, ωραία ιδέα! Αλλά δεν την ψηφίζουμε. Και μετά δεν καλούμε σε αυτή κανέναν πολιτικό υπεύθυνο της ΕΥΠ, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον ανηψιό του που παραιτήθηκε. Δεν χρειάζεται. Οι υποκλοπές κούρασαν. Γιατί δεν ασχολείστε με κάτι άλλο; Παντού έχουμε προβλήματα. Υποκλοπές τέλος.

Αυτά ζήσαμε μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Σίγουρα κουράστηκε το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά να βρει δικαιολογίες για τις υποκλοπές και κάθε φορά να διασύρεται στα μάτια κάθε νοήμονα πολίτη. Σίγουρα θέλουν να σβήσουν, να τελειώσουν, να εξαφανίσουν κάθε αναφορά στην υπόθεση. Τίποτα δεν τους έπληξε, δεν τους αποσταθεροποίησε, δεν τους ξεγύμνωσε στα μάτια της κοινής γνώμης, όσο αυτή.

Το πρόβλημα είναι ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει στην ΝΔ και το ξέρουν καλά. Γιατί μπορεί να ανακράζουν με αγαλλίαση «υποκλοπές τέλος» – θα δούμε βέβαια τι θα πει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ας περιμένουμε λίγο, μπορούν να ρωτήσουν και τον βουλευτή κ. Τζαβάρα – έχουν να αντιμετωπίσουν όμως το φάσμα του «Μητσοτάκης τέλος».

Τα πράγματα είναι απλά: το πολιτικό σύστημα οδεύει ολοταχώς, και λόγω εκλογικού νόμου, προς κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις κυβερνήσεις συνεργασίας ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ είναι εν πολλοίς καμένο χαρτί. Γιατί κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κάποιον που αυτός ή η ομάδα του παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους. Ανεξάρτητα από τα εκλογικά ποσοστά, κάθε υποψία συνεργασίας μαζί του είναι εξαρχής υπονομευμένη από την αβυσσαλέα καχυποψία και αφερεγγυότητα που προκάλεσε ο ίδιος και οι άνθρωποι του με τις πράξεις τους. Τελεία. Παράγραφος.

Αργά ή γρήγορα η ΝΔ θα μπει σε διαδικασία αναζήτησης νέου αρχηγού. Όσο παραμένει ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ προσέρχεται στον στίβο των κυβερνητικών συνεργασιών με τον προπονητή της να έχει ήδη αποβληθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.