Να αλλάξουμε τη μοίρα της πατρίδας μας

Του Χρήστου Μπουκώρου, Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ

Η 7η Ιουλίου δεν είναι απλώς η ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Η 7η Ιουλίου αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, ένα σταυροδρόμι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που θα κληθούν να επιλέξουν, μέσω της κάλπης, την πορεία που θέλουν για τη ζωή τους.

Ουσιαστικά, την ημέρα εκείνη, θα συγκρουστούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι πόλοι. Από τη μία, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποδείξει ότι διαθέτει μία στρεβλή αντίληψη για την ανάπτυξη, μέσω των φόρων και των ψευτο-επιδομάτων, τα οποία στη συνέχεια παίρνει πίσω με νέους φόρους. Από την άλλη, η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι αυτονόητη για την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά τόσο δυσνόητη για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, με επίκεντρο, όχι τα επιδόματα, αλλά την εξάλειψη των γραφειοκρατικών και φορολογικών εμποδίων για την παραγωγή πλούτου από όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Με δύο λόγια, η Νέα Δημοκρατία προτείνει την πραγματική, ουσιαστική και σε σωστές και ρεαλιστικές βάσεις επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η ψήφος των πολιτών στις πρόσφατες Ευρωεκλογές έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Ότι, δηλαδή, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη η χώρα μας να κάνει στροφή σε σοβαρές και λογικές πολιτικές. Μακριά και έξω από πολιτικούς τακτικισμούς, δίχως κράτος με ρόλο «πατερούλη», που θα φοβίζει και θα τρομοκρατεί όσους τολμούν να πάρουν πρωτοβουλίες και ρίσκα που οδηγούν στην πρόοδο και την προκοπή.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς αν δε λυθούν τα οικονομικά προβλήματα, δύσκολα θα επιτευχθεί λύση και στα υπόλοιπα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα νέο αξιακό σύστημα, να αναβαπτίσουμε τις παραδοσιακές αρχές και αξίες και να τις προσαρμόσουμε σε σύγχρονα δεδομένα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να λειτουργήσει ξανά η κοινωνική κινητικότητα. Στόχος μας είναι να μπορεί το παιδί του φτωχού να ονειρεύεται ότι θα μπορέσει με την προσπάθειά του και τον μόχθο του να περάσει στην ανώτερη τάξη και το παιδί της μεσαίας τάξης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κάτι μεγάλο για την κοινωνία και τον εαυτό του.

Το μοντέλο της οικονομίας και της ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε οικτρά. Το βιώνουν, το αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, από όλο το φάσμα των κοινωνικών στρωμάτων και των επαγγελματικών τάξεων, εδώ και 4,5 χρόνια. Ευτυχώς, η κυβέρνηση αυτή αποκάλυψε την ανικανότητά της σε κάθε πτυχή της οικονομίας και όχι μόνο, και διέλυσε οριστικά στην εκπνοή της διακυβέρνησής της τις όποιες αυταπάτες μπορεί να είχαν απομείνει. Το πλεονέκτημά της εξανεμίστηκε μαζί με την ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ.

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει έτοιμο σχέδιο και παγιωμένη αντίληψη για την οικονομία και την ανάπτυξη. Ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μακριά από περιττές επάρσεις, αλαζονικές συμπεριφορές και παραλογισμούς, έχει ήδη καταστήσει σαφές το μήνυμά του και η πλειοψηφία της κοινωνίας το έχει αποδεχτεί. Το αποδεικνύουν, άλλωστε, όχι μόνο τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, αλλά και η καθημερινή συναναστροφή με τους πολίτες, καθώς και η απαξίωση που βιώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, ειδικότερα μετά τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στη Βουλή.

Αυτό που μένει είναι ο αφέτης, δηλαδή ο λαός, να δώσει το σήμα της εκκίνησης.
Μετά τις 7 Ιουλίου, ξημερώνει μία καλύτερη ημέρα για την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα η νέα γενιά δικαιούται μία φωτεινή Ελλάδα. Και θα την έχει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.