Ο καρκίνος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ και ο καρκίνος του ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ

Του Γιώργου Ινεπολόγλου

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι ο καρκίνος. Είναι η ανάπτυξη κυττάρων-όγκων με δυνατότητα μετάστασης (κακοήθης όγκος) ή χωρίς την δυνατότητα μετάστασης (καλοήθης όγκος). Στην σχολική Βιολογία μάθαμε ότι προέρχονται από μεταλλάξεις που μπορούν να συμβούν από λανθασμένες εντολές που δίνει το DNA κατά το στάδιο της διαίρεσης του κυττάρου (μίτωση). Σε κάθε όμως περίπτωση η ανάπτυξη τέτοιων μορφών κυττάρων προβληματίζει την ιατρική επιστήμη και τους ασθενείς. Συνηθισμένοι τρόποι περιορισμού δράσης καρκινογόνων κυττάρων είναι η αφαίρεση-απομάκρυνση, οι ακτινοβολίες, και η χημειοθεραπεία.

Κατ’ επέκταση κακοήθη όγκο της κοινωνίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την υπηρεσία του ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ Μαγνησίας με τα επαναλαμβανόμενα λάθη της. Παλαιός ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ με διακοπή ασφάλισης από το 1983 και συνταξιοδότησης το 2015 με την υπογραφή του τοπικού παραρτήματος, δέχεται τα επόμενα χρόνια καταιγισμό χρεώσεων, για το διάστημα 2017 μέχρι 2020, από την εν λόγω υπηρεσία. Οι χρεώσεις μεταβιβάζονται σε υπηρεσία είσπραξης δημοσίων εσόδων χωρίς να ενημερωθεί ο πρώην ασφαλισμένος, που όλως τυχαίως, ένα βήμα πριν από την κατάσχεση ανακαλύπτει το συμβάν. Με κατάλληλες και επαναλαμβανόμενες επιστολές στο τοπικό παράρτημα αλλά και στα κεντρικά του ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ πέτυχε (έτσι νόμιζε), την διαγραφή των λανθασμένων χρεώσεων στο παρά πέντε. Και που βρίσκεται η κακοήθεια θα αναρωτιόταν κάποιος ; Μέχρι εδώ δεν υπάρχει. Το χαρακτηρίζω σαν καλοήθες καρκίνωμα. Ένα λάθος ήταν, «ας πάει και το παλιάμπελο», που λέει ο λαός. Αν ο συνταξιούχος πάθαινε έμφραγμα από τα αστρονομικά ποσά που τον χρέωναν, δεν θα οφείλονταν στο ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ αλλά σε παθολογικά αίτια. Όπως ακριβώς οι θρομβώσεις δεν οφείλονται στα εμβόλια αλλά σε υποκείμενα νοσήματα, έτσι μας λένε, αλλά και ο Βασίλης Μάγγος (υπάρχουν και πολλοί άλλοι) δεν πέθανε από την αστυνομική κακοποίηση. Έχουμε μάθει πολλά σε αυτό το κράτος που ζούμε, αλλά που να βρεις το δίκιο σου.

Πριν από δύο μέρες, λες και δεν είχε κάτι άλλο ο συνταξιούχος να κάνει, εθισμένος από τις γκάφες του δημοσίου (σαν να παίζει τζόγο), επισκέπτεται πάλι την μερίδα του στο ΤΕΒΕ-ΕΦΚΑ. Ρε τι βίτσιο και αυτό . . . αντί να απολαμβάνει το τσιπουράκι στην παραλία της Μιτζέλας, ασχολείται 38 χρόνια μετά την οριστική του διαγραφή με το ΤΕΒΕ. Μάλλον θα ψάχνει και μετά θάνατο μήπως του στείλουν και κανένα ραβασάκι στον τάφο.  Πάλι ο λαός το λέει όμως. «Πρέπει να έχεις και στον κώλο μάτια». Έτσι ανακαλύπτει επανάληψη του ίδιου σκηνικού.  Πάλι εμφανίζεται χρέωση στην μερίδα του από τις 10/05/2021 με άγνωστη κατάληξη. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Μετά από αυτό, μπορώ να χαρακτηρίσω την υπηρεσία κακοήθες καρκίνωμα της κοινωνίας, από τον διευθυντή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, που ενεργοποίησε την μετάλλαξη του καρκινώματος για χρεώσεις πριν το 2017. Δεν ξέρω αν οι ακτινοβολίες, η χημειοθεραπεία, ή η αφαίρεση-απομάκρυνση από την υπηρεσία θα λύσει το πρόβλημα. Ένα είναι σίγουρο. Το επιτελικό κράτος για εξεύρεση εσόδων έκανε πάλι το θαύμα του με τα δικά του παιδιά, που διόρισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας. Είναι οι εκλεκτοί . . . γιατί να το κρύψουμε άλλωστε. Που είσαι αείμνηστε Σουρή που από το 1897 έλεγες για το κράτος «έχει κλητήρες για φρουρά, και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε, τον κλέφτη να γυρεύουνε ; »

Φαντάζομαι καταλάβατε τώρα ποιος φταίει για την κακή λειτουργία του δημοσίου. Απλά δεν τα λέμε με το όνομά τους. Παραπλάνησης συνέχεια . . . κατά τα άλλα οι ντόπιοι βουλευτές αντί να τρέχουν για να διορθώνουν τα κακώς κείμενα, έχουν χρόνο να στέλνουν τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, των ημερών που πέρασαν . . .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.