Ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Πέρασαν 77 χρόνια από το έπος των Ελλήνων του 40’, τότε που έγραψαν ιστορία νικώντας τους Ιταλούς και δημιουργώντας άνεμο ελπίδας και αυτοπεποίθησης σε όλο τον Ελεύθερο Κόσμο ότι μπορεί να επικρατήσει των δυνάμεων του Φασισμού και του ναζισμού, που φαίνονταν άτρωτες και ανίκητες.

Ο ηρωισμός και η ομοψυχία που επέδειξαν οι Έλληνες, έγιναν ύμνοι από τεράστιες πολιτικές προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ο Τσόρτσιλ, και τόνωσαν με θάρρος όλο τον ελληνικό λαό στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

Αυτές οι διαχρονικές αξίες μεταδίδονται αναλλοίωτες σε όλες τις μετέπειτα γενιές του έθνους.

Ανδρεία, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, ενότητα, ομοψυχία. Αξίες που και σήμερα τις έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ και πρέπει να μεταλαμπαδευτούν στη σημερινή γενιά των μαθητών και των νέων μας.

Με μια Ελλάδα σε κρίση και οικονομική δυσκολία εδώ και οκτώ χρόνια, με τα φαινόμενα του φασισμού να επανέρχονται, αλλά και την γεωπολιτική αστάθεια στους γείτονές μας όλο πιο έντονη, οι Έλληνες αναζητούν μια νέα πυξίδα επιβίωσης.

Ο νέος πατριωτισμός συνίσταται στην ενίσχυση της ελληνικής παιδείας, στην τόνωση της παραγωγής και της δημιουργικότητας, στην διαμόρφωση ισχυρής κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης, στην καλλιέργεια ενός πνεύματος αλληλεγγύης, στην εμβάθυνση της εξωστρέφειας σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο, καθώς και στην κραταίωση της εθνικής ομοψυχίας και αυταπάρνησης.

Αν οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να μείνουμε ελεύθεροι, εμείς τώρα θα πρέπει να αγωνιστούμε στην οικονομία, την κοινωνία, την επιστήμη, για να κάνουμε ξανά το έθνος δυνατό και υπερήφανο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.