Οι συνταξιούχοι έμποροι για την ημέρα τρίτης ηλικίας

φωτογραφία αρχείου

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τρίτης ηλικίας, αναφέρει ότι γιορτάζεται από το 1990 την 1η Οκτωβρίου και θυμίζει ότι μετά τους γονείς, ο παππούς και η γιαγιά πάντα χωρίς υστεροβουλία και υπολογισμούς δίνουν από το υστέρημά τους στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Αυτά τα υπερήφανα γηρατειά ήταν και εξακολουθούν να είναι οι στυλοβάτες και κοινωνικής και πνευματικής προόδου της χώρας μας, αυτοί που πότισαν με ιδρώτα την εθνική οικονομία, δυστυχώς, έρχεται σήμερα η ώρα που τους τιμωρεί η Πολιτεία.
«Νιώθουμε άσχημα μπροστά σ’ αυτές τις καταστάσεις που δεν μας αξίζουν στα στερνά μας. Η τρίτη ηλικία, δεν θέλει κούφια λόγια και ευχολόγια μόνο, θέλει φροντίδα, αγάπη και στοργή, κάθε μέρα το χρόνο. ΟΙ συνταξιούχοι δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι, με τα σωματεία τους αντιστέκονται στη μνημονιακή λαίλαπα και απέναντι σε κάθε αδικία που πρεσβεύει η Πολιτεία και γίνεται νόμος του κράτους. Διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις και τα κόπια μας, προπαντός όμως την αξιοπρέπειά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι συνταξιούχοι έμποροι δηλώνουν ότι σήμερα που γιορτάζουν, ζητούν από τους εκάστοτε κυβερνώντες να τους κοιτάξουν κατάματα, για να αισθανθούν ότι νοιάζονται γι’ αυτούς, για όλα όσα προσέφεραν στον εργασιακό τους βίο και όχι μόνο και να τους σέβονται, αποτίνοντας τον ανάλογο φόρο τιμής.
«Αντ’ αυτού, όλοι αυτοί μαζί που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αντί να προσφέρουν τα αυτονόητα (τα λεφτά που αγόγγυστα καταβάλαμε όλα τα χρόνια του εργασιακού μας βίου), ζητούν την όσο δυνατόν ταχύτερη αποδήμησή μας, για να γλιτώσουν κάνα φράγκο. Τσίπα, ντροπή και φιλότιμο χάθηκαν απ’ όλους, βρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφαίμαξή μας», αναφέρουν οι συνταξιούχοι.
Ο Σύλλογος δηλώνει ότι αυτή η ημέρα πρέπει να ενώνει τους συνταξιούχους και ν’ αναπτερώνει το ηθικό τους, για νέους αγώνες, για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.