ΝΒΑ: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς

Με δύο βολές του Πι Τζέι Ουάσινγκτον στα 2,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι Ντάλας Μάβερικς προκρίθηκαν στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας για δεύτερη φορά τις τρεις τελευταίες σεζόν, νικώντας 117-116 τη φιλοξενούμενη Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο Ουάσιγκτον δέχθηκε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, έβαλε τις δύο πρώτες βολές κι έχασε σκόπιμα την τρίτη για να μην μπορέσουν οι Θάντερ να πάρουν τάιμ άουτ και να σχεδιάσουν το τελευταίο σουτ.

Ο Λούκα Ντόντσιτς έφτασε στο triple double για τους Τεξανούς με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οι Καϊρί Ίρβινγκ και Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ πρόσθεσαν από 22 πόντους ο καθένας, ο Ντέρεκ Λάιβλι είχε 12 πόντους και 15 ριμπάουντ ερχόμενος από τον πάγκο και ο Ντάνιελ Γκάφορντ πρόσθεσε άλλους 10 πόντους.

Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ κατέγραψε 36 πόντους και 8 ασίστ για την Οκλαχόμα Σίτι, ο Γουίλιαμς πρόσθεσε 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Τσετ Χόλμγκρεν σημείωσε 21 πόντους.

Στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας οι Μάβερικς θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ντένβερ Νάγκετς είτε τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.