‘’Όλη η αλήθεια για το Φυσικό Αέριο’’

Από τον Χαράλαμπο Στ. Πάσχο*

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε πριν μερικές μέρες τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής Ρ.Φεραίου και μάλιστα μέσα στο γενικό ‘’μπάχαλο’’ που επικρατούσε στο δήμο με τον αποχιονισμό (τυχαίο?), περί του Φυσικού Αερίου που θα έλθει στον τόπο μας. Μάλιστα ήταν τόσο φανερή η αμηχανία του δημάρχου, λόγω παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε δραστηριότητας στον Δήμο μας που έβαλε στο ΄΄τρυπάκι΄΄ της σπέκουλας ακόμη και δηλώσεις της εταιρίας , του τύπου: ΄΄μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους εκπροσώπους του Δήμου και τις αδιάκοπες και αποτελεσματικές κινήσεις τους κλπ,κλπ’’. Αλλά ήταν τόσο βιαστική και απεξέργαστη η ανακοίνωση που λίγο παρακάτω, χωρίς να το πολυσκεφτούν, αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος που ο τόπος μας θα προτιμηθεί από την εταιρία ‘’…μιας και το Βελεστίνο βρίσκεται πλησίον της Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου στην οποία υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου.΄΄
Κατανοούμε πλήρως την έκδηλη αγωνία της δημοτικής αρχής να δείξει ότι ‘’κάτι κινείται ‘’ μέσα στο τέλμα της απραξίας της αλλά θα συνιστούσαμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα προς τους πολίτες γιατί κανείς δεν τρώει κουτόχορτο. Είναι γνωστό πως η ΕΠΑ Θεσσαλίας χωρίστηκε σε δύο μέρη: στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ (εταιρεία διανομής) και στην «ΑΕΡΙΟ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας» η οποία θα πουλά το προϊόν στους οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Σκοπός της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι να πάει με το χρόνο ,το αέριο σε κάθε σπίτι της Θεσσαλίας . Και εμείς θα προηγηθούμε επειδή βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση λόγω του αγωγού που πηγαίνει στην Β’ ΒΙΠΕ’ και γι αυτό τον λόγο άλλωστε, έχει αφεθεί και αναμονή σύνδεσης στην στροφή ‘’Κόκκαλη’’. Δεν πρέπει λοιπόν να πανηγυρίζουμε για την φυσιολογική εξέλιξη της ενεργειακής προόδου ως δικό μας επίτευγμα γιατί φαντάζομαι πως και για τον ίδιο λόγο δεν θα πανηγύριζε το 1955, ο τότε κοινοτάρχης Βελεστίνου, όταν ήρθε το ρεύμα στο Βελεστίνο!!!
Θα προτείναμε δε, στη δημοτική αρχή να κοιτάξει ακόμη πιο μπροστά και να διασφαλίσει στους πολίτες τον τρόπο και το κόστος εγκατά- στασης ζητώντας προσφορές από εταιρίες ή εργολάβους για ομαδικές συνδέσεις, ώστε να επιτευχθεί το χαμηλότερο δυνατό κόστος μιας και ακούγονται ποσά της τάξεως των 2000-3000 ευρώ.
Επίσης θα ρωτούσαμε την δημοτική αρχή, σ’ αυτές τις ‘’αλλεπάλληλες συσκέψεις’’ που είχε με την ΕΠΑ, γιατί δεν προέταξε και την σύνδεση του Αγ. Γεωργίου Φερών που ούτως ή άλλως είναι πλησίον του αγωγού που θα διέλθει προς Βελεστίνο?
Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος την ΄΄μαυρογυαλούρικη’’ πολιτική η δημοτική αρχή και να φροντίσει, εκμεταλλευόμενη τα φυσικά πλεονεκτήματα της γεωγραφικής μας θέσης να προσφέρει το φυσικό αγαθό προς όλους τους πολίτες του δήμου μας, όπου αυτό είναι εφικτό, σε πρώτη φάση, εξασφαλίζοντας συγχρόνως χαμηλωμένο κοστολόγιο.

*Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δήμου Ρ.Φεραίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.