«Ως άλλος Λουδοβίκος ο πρωθυπουργός»

Γράφει ο Γ. Μέρκατας, Αν. Συντονιστής ΟΒ Βόλου ΜεΡΑ 25

Τη στιγμή που η μισή χώρα καίγεται, τα δελτία ειδήσεων και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με εικόνες ντροπής από την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος και τις καμένες περιουσίες των κατοίκων των περιοχών, ο Πρωθυπουργός ως άλλος Λουδοβίκος κάνει ένα ακόμη διάγγελμα για να μας ενημερώσει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και ότι τα σπίτια μπορούν να ξαναχτιστούν.

Ακόμη μία φορά ένα διάγγελμα χωρίς σχεδιασμό, με επικλήσεις στο συναίσθημα και λόγια του αέρα που όχι απλά δεν βοηθούν την κατάσταση αλλά εξοργίζουν περισσότερο τον κόσμο και ειδικά τους ανθρώπους που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Ο Πρωθυπουργός μάλλον έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε τηλεπαιχνίδι ή σε κακογυρισμένη σειρά και προσπαθεί να βρει ατάκες, ώστε να καλύψει την πολιτική του ένδεια, την μηδενική κυβερνητική επιτελικότητα και την ψευδεπίγραφη αριστεία που τόσο αρέσκεται να επικαλείται.

Πρέπει, πρώτο μέλημα μας μετά την καταστροφή, να είναι η πλήρης στήριξη όλων των πληγέντων, ο ακριβής απολογισμός της φυσικής καταστροφής και η άμεση έναρξη όλων των διαδικασιών, ώστε η περιοχή να αποκατασταθεί, όσο πιο άμεσα γίνεται. Να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι ούτε μία σπιθαμή γης δεν θα αλλάξει χρήση για να εξυπηρετήσει οικονομικούς σχεδιασμούς στο μέλλον.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε όλες τις περιοχές που πλήττονται και ευχόμαστε να μην έχουμε άλλες τέτοιες τραγωδίες ούτε φέτος το καλοκαίρι αλλά ούτε και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.